Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Här är årets glöggsmak från Blossa

19 sep, 2017 
AvELLE -redaktionen
Ingen jul utan glögg! I år är det Old Dehli i Indien som fått ge smak åt Blossas årgångsglögg. Även tillverkaren Saturnus avslöjade sin smak för året under tisdagen.
Annons

Det har blivit en tradition för Blossa att varje år ge ut en ny glöggsmak som bara finns till försäljning under en säsong.

Varje år reser företagets experter till ett nytt ställe för att inspireras av annorlunda smaker och intryck. Tidigare har man rest till bland annat Japan, England, El Salvador och Norrland.

Men i år är det staden Old Dehli i Indien som fått ge sitt avtryck på glöggen.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, i ett pressmeddelande.

Annons

Form och färg på flaskan är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning, en gammal hantverkstradition i Indien där man dekorerar lastbilar, marknadsstånd och byggnader med handmålade mönster, symboler och budskap. Bakom designen står Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

Även tillverkaren Saturnus avslöjade sin nya smak under tisdagen. Tillsammans med Åre chokladfabrik har företaget tagit fram en alkoholfri glögg med smak av hjortron och choklad.

– Äkta, lokala råvaror och en stolthet över sitt svenska ursprung och ett gediget hantverk förenar oss också. Allt detta möts i vår glögg, till en härlig smak av mustig choklad toppad med en subtil ton av hjortron, Norrlands vilda guld, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus, i ett pressmeddelande.

Här är Blossas tidigare säsongssmaker:

2016: Kråkbär

2015: Earl Grey

2014: Lavendel

2013: Dalecarlia (med smak av hallon och nypon)

2012: Yuzu och ingefära

2011: Arabica (med smak av kaffe)

2010: Saffran

2009: Clementin

2008: Blåbär

2007: Havtorn och kanel

2006: Lingon och enbär

2005: Hjortron och armagnac

2004: Vinteräpple

2003: Pomerans

Artikeln publicerades först på Hemmets.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons