Antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika
Efter tolvslaget behöver man fylla på med något gott. En charkbricka är perfekt vickning och lätt att förbereda.
4 portioner
Du behöver:
2 surdegsbaguetter
200 g ibericoskinka
200 g tryffelsalami
100 g gröna oliver
4 färska fikon
75 g saltade pistaschnötter
Tomatsmör:
100 g soltorkade tomater i olja
4 stjälkar färsk timjan
1 vitlöksklyfta
200 g mjukt smör
Salt och peppar
Fylld paprika:
2 röda paprikor
250 g burrata
2 msk olivolja
Salt och peppar

Bjud på maxad ostbricka med hemmagjorda tillbehör
Gör så här:
- Tomatsmör: Finhacka soltorkade tomater och timjanblad. Skala och pressa vitlöken. Blanda med smöret, smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
- Fylld paprika: Sätt ugnen på 215°. Skölj och ansa paprikorna och dela dem på längden. Lägg med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen ca 15 minuter, tills de börjar mörkna i kanterna.
- Ta ut paprikorna och fyll dem med burrataost. Ringla över olja, salta och peppra. Sätt tillbaka i ugnen cirka 5 minuter tills osten smält.
- Servering: Skiva och rosta brödet. Lägg upp tomatsmör, bröd, charkuterier och fylld paprika på en stor skärbräda. Fyll på med gröna oliver, färska fikon och pistaschnötter. Servera omedelbart.
Foto: Columbus Leth, Peter Kam