Antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika

Recept på antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika

Columbus Leth
På en riktigt bra fest bjuds det alltid på nattamat – antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika är perfekt att duka upp framåt småtimmarna.
01 november, 2022
Sabrera champagne – så gör du
2:52

Efter reklamen: Sabrera champagne – så gör du

(2:52)

Slå på ljud

Antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika

Efter tolvslaget behöver man fylla på med något gott. En charkbricka är perfekt vickning och lätt att förbereda.

Bjud på antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika till nattamat
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

2 surdegsbaguetter
200 g ibericoskinka
200 g tryffelsalami
100 g gröna oliver
4 färska fikon
75 g saltade pistaschnötter

Tomatsmör:

100 g soltorkade tomater i olja
4 stjälkar färsk timjan
1 vitlöksklyfta
200 g mjukt smör
Salt och peppar

Fylld paprika:

2 röda paprikor
250 g burrata
2 msk olivolja
Salt och peppar

Bjud på maxad ostbricka med hemmagjorda tillbehör

Gör så här:

  1. Tomatsmör: Finhacka soltorkade tomater och timjanblad. Skala och pressa vitlöken. Blanda med smöret, smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
  2. Fylld paprika: Sätt ugnen på 215°. Skölj och ansa paprikorna och dela dem på längden. Lägg med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen ca 15 minuter, tills de börjar mörkna i kanterna.
  3. Ta ut paprikorna och fyll dem med burrataost. Ringla över olja, salta och peppra. Sätt tillbaka i ugnen cirka 5 minuter tills osten smält.
  4. Servering: Skiva och rosta brödet. Lägg upp tomatsmör, bröd, charkuterier och fylld paprika på en stor skärbräda. Fyll på med gröna oliver, färska fikon och pistaschnötter. Servera omedelbart.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam