Conscious kitchen stories – ny profil på ELLE

Anna Johansson, ny profil på ELLE

Säg hej till Anna Johansson som driver det inspirerande matkontot Conscious kitchen stories – och som nu är ny profil på ELLE.
22 juni, 2022

Efter reklamen: Möt ELLE:s nya profil: Anna Johansson

Slå på ljud

Instagramkontot Conscious kitchen stories inspirerar med sina härliga recept och bilder till en långsiktig livsstil och matfilosofi. Det är kreatören Anna Johansson som ligger bakom kontot och som älskar att dela sin passion för matlagning.

– Jag älskar att laga och experimentera med mat, helst det som är aktuellt i säsong och gärna med fokus på grönsaker och örter, säger Anna.

Anna Johansson, ny profil på ELLE

Anna Johansson är ELLEs nya profil.

Det har bara gått ett år sedan hon startade sitt konto och på kort tid har Anna snabbt byggt upp en trogen följarskara. Dagligen får vi ta del av inspiration och recept i både bild och rörligt material. Emellanåt delar även Anna glimtar från sitt hem norr om Stockholm.

– Tillsammans med min sambo Andreas och vår dotter Liv, 1, 5 år bor vi på vinden i ett gammalt hus.

conscious kitchen stories – ny matprofil på elle

Till vardags jobbar Anna som konsult inom sociala medier, influencer marketing och content creation. Nu är hon dessutom aktuell som ny matprofil på ELLE.

– Det känns oväntat, spännande och gränslöst. Jag är så glad att få komma lite närmare ELLE-familjen och få växa och inspireras tillsammans med alla härliga profiler, redaktionen och talanger knutna till ELLE. Det känns som om möjligheterna är oändliga.

Conscious kitchen stories, ny profil på ELLE

Anna Johansson delar med sig av sina recept på Instagramkontot Consciouskitchenstories.

Därför startade Anna Conscious kitchen stories

När Anna blev mamma kände hon ett större behov än tidigare av att äta mer grönt.

– Kontot blev ett sätt att inspirera till och utvecklas inom en mer hållbar matlagning och livsstil. Min dotter Liv har varit med i bärsele i köket hela vägen och vi båda har älskat det.

Men intresset för matlagning har alltid funnits där. Anna berättar om sin mamma som är både inspirerande och kunnig i köket.

– Med allt från att maten ska vara god, vacker och dofta gott till att stämningen och samtalen runt bordet är varma och välkomnade.

Anna har alltid haft en medveten syn på mat, så som att välja kött från en bra gård eller ekologiska grönsaker.

– Jag såg en möjlighet till att inspirera andra till att använda alla delar av och välja säsongsanpassade råvaror. Jag tror mycket på att inspirera där man kan och försöka göra kloka val när det går.

Anna Johansson, recept på ELLE

Anna vill inspirera andra att laga mer hållbar mat och välja säsongsanpassande råvaror.

Som en del av en mer hållbar matlagning har Anna tagit fram konceptet Rot till stjälk. Det bygger på att ta tillvara på alla delar av en råvara.

– Råvaror i säsong smakar bättre och att ta tillvara på alla delar av en råvara ger djupare och mer spännande smakupplevelser. Dessutom känns det mer aktuellt än någonsin att laga hållbart. Ett exempel är fänkål som kan användas på många olika sätt: som en puré, att toppa rätter med, citronmarinera den eller råsteka fänkålsrot ihop med dill.

Vilket är ditt favoritrecept?

– Min ”go-to” rätt är blomkål x 4 med svensk gremolata. Den bygger på blomkålspuré, råstekt blomkål, hyvlad blomkål och stekta blomkålsblad. Till det rostade hasselnötter & en svensk gremolata – enkelt och gott. Du hittar receptet här!

Anna Johansson ny profil på ELLE

Anna Johansson delar med sig av sina hållbara recept på Instagram.

Vi passar på att fråga Anna om tips på den perfekta menyn för en sommarmiddag och svaret är enkelt.

– Grillat. Du kan grilla de sorgsnaste grönsakerna och det blir till en fest.

Conscious kitchen stories grillmeny

Förrätt: Grillad sparris med honung & getostdressing.

Huvudrätt: Grillad spetskål med brynt citronsmör och rostade hasselnötter – servera med färskpotatissallad.

Dessert: Grillade nektariner med vaniljglass. Toppa varje servering med örter eller ätbara blommor från trädgården. På sommaren kan man våga skapa något oväntat och lite lekfullt, var bjussig med färg och form.

Anna Johansson ny profil på ELLE

Anna Johansson.

Följ Conscious kitchen stories på Instagram här!

Foto: Anna Johansson