Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Ångad torsk med färsk pasta, tomat och kapris

07 jul, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på ångad torsk med färsk pasta, tomat och kapris
Letar du efter en snabb middag som funkar vilken dag som helst? Perfekt – då är denna ångade torsk med färsk pasta, tomat och kapris för dig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så grillar du: Sommarens godaste laxspettBrand logo
Så grillar du: Sommarens godaste laxspett

Ångad torsk med färsk pasta, tomat och kapris

Lättlagat och väldigt gott!

Ångad torsk med färsk pasta, tomat och kapris lagar du på under 20 minuter

2 portioner

Annons

Du behöver:

250 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
75 g urkärnade oliver
2 msk kapris
300 g torskfilé
1 dl vitt vin
2 msk olivolja
1 msk smör
Salt och peppar

Till servering:

250 g färsk pasta
2 msk olivolja
Salt och peppar
1 näve färsk oregano

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj tomaterna och skär dem i halvor. Skala vitlöken och skiva den tunt. Lägg båda i en ugnsform tillsammans med oliver och kapris.
  2. Dela fisken i 2 bitar, lägg dem i formen och ringla över vin och olivolja. Lägg små klickar smör runt omkring och krydda med salt och peppar. Baka fisken mitt i ugnen i 12–15 minuter, tills den är precis genomkokt.
  3. Koka under tiden pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara lite. Ta ut formen ur ugnen. Lyft upp fisken. Vänd försiktigt pastan och lite av kokvattnet i formen med tomater och smaka av med olivolja, salt och peppar.
  4. Servera pastan med tomatröran i djupa tallrikar. Toppa med fisken och oregano. Servera genast.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons