Amerikanska pannkakor med hallon och blåbär
Lite surdeg i smeten ger extra smarriga pannkakor.
4 portioner
Du behöver:
3 1/3 dl (200 g) vetemjöl
2 msk strösocker
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
25 g smör
1 ägg
100 g surdeg
2 dl minimjölk
Smör till stekning
Till servering:
125 g blåbär
125 g hallon
4 msk lönnsirap
Gör så här:
- Blanda mjöl, socker, salt och vaniljsocker. Smält smöret och låt svalna. Dela ägget i gula och vita. Häll ner äggula, surdeg och mjölk i mjölblandningen. Vispa väl. Vispa ner smöret.
- Vispa äggvitan styv i en ren skål, vänd försiktigt ner i smeten. Stek pannkakorna i lite smör i en panna på medelvärme. Vänd när ytan bubblar upp och undersidan är ljusbrun.
- Servera pannkakorna ljumma med färska bär och lönnsirap.

Shakshuka med vita bönor och avokado – så gör du brunchklassikern
Foto: Betina Hastoft