Amerikanska pannkakor med hallon och blåbär

Recept på amerikanska pannkakor med hallon och blåbär

Betina Hastoft
Riktiga amerikanska pannkakor ska vara fluffiga och serveras med fördel med både lönnsirap och färska bär.
05 januari, 2023
3 matiga våfflor
1:25

Efter reklamen: 3 matiga våfflor

(1:25)

Slå på ljud

Amerikanska pannkakor med hallon och blåbär

Lite surdeg i smeten ger extra smarriga pannkakor.

Gör brunchen extra god med amerikanska pannkakor med hallon och blåbär
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

3 1/3 dl (200 g) vetemjöl
2 msk strösocker
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
25 g smör
1 ägg
100 g surdeg
2 dl minimjölk
Smör till stekning

Till servering:

125 g blåbär
125 g hallon
4 msk lönnsirap

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljsocker. Smält smöret och låt svalna. Dela ägget i gula och vita. Häll ner äggula, surdeg och mjölk i mjölblandningen. Vispa väl. Vispa ner smöret.
  2. Vispa äggvitan styv i en ren skål, vänd försiktigt ner i smeten. Stek pannkakorna i lite smör i en panna på medelvärme. Vänd när ytan bubblar upp och undersidan är ljusbrun.
  3. Servera pannkakorna ljumma med färska bär och lönnsirap.
Shakshuka med vita bönor och avokado – så gör du brunchklassikern

Foto: Betina Hastoft