Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Allt om Sveriges Mästerkock 2018

10 jan, 2018 
AvHenrik Högström
Leif Mannerström, Markus Aujulay och Mischa Billing.
Nu är det äntligen premiär för Sveriges Mästerkock 2018. Matlagningsprogrammet där matglada hemmakockar visar upp sina kulinariska kunskaper inför juryn.
Annons

Intresset för matlagning har ökat ordentligt de senaste åren och antalet sökande till årets säsong av Sveriges Mästerkock har varit större än någonsin tidigare. Det finns gott om duktiga hemmakockar som vill ta steget upp och bli ännu vassare.

Juryn i Sveriges mästerkock 2018

Programmet, som är inne på åttonde säsongen leds som vanligt av expertjuryn med Leif Mannerström, Markus Aujulay och Mischa Billing.

Mannerström och Aujulay har varit med från början och Mischa Billing är det senaste tillskottet bland experterna.

– Vi är ju olika rent professionellt. Leif med sin klassiska husmanskost, Markus med sin mat från hela världen och jag som fokuserar mycket på smak och doft. Det gör att deltagarna blir granskade ur tre olika perspektiv, säger Mischa Billing till TT.

Även om juryn är samma som tidigare har produktionen tagit in moderna tankegångar som hållbarhet och grön matlagning i tävlingen.

Annons

– Det ligger väldigt mycket i tiden, säger Mischa Billing.

Tävlande från hela landet

Årets deltagare har kommit med i programmet efter en auditionturné som gått genom Göteborg, Stockholm och Helsingborg. Inför programstarten ska tolv tävlande singlas ut vid en slutaudition i Gävle.

Dessutom har Leif Mannerström sökt upp begåvade amatörkockar som blivit anmälda till programmet av närstående. Mannerström dyker helt enkelt upp i hemmet med en kasse ingredienser och sedan får amatörkockarna visa vad de kan.

De bästa får även de vara med och tävla om en plats i startfältet.

– Sveriges mästerkock är en tävling för hela landets matlagningsentusiaster och alla ska ha möjlighet att söka. I år har vi tack vare de tips som Leif mottagit kunnat besöka flera städer såsom Visby och Luleå och hittat deltagarna som kanske inte vågat söka själva tidigare, säger Sara Johansson, exekutiv producent TV4.

”Sveriges mästerkock” har premiär i TV4 den 10 januari klockan 20.00. Topp 12 presenteras den 18 januari klockan 21.00.

Tidigare vinnare av Sveriges mästerkock:

  • 2011: Louise Johansson
  • 2012: Sigrid Bárány
  • 2013: Jennie Walldén
  • 2014: Amir Kheirmand
  • 2015: Sandra Mastio
  • 2016: Catarina König (besök hennes blogg >>)
  • 2017: Klara Lind
Klara Lind blev Sveriges Mästerkock 2017!
Klara Lind blev Sveriges Mästerkock 2017!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons