Whisky sour är en drink bestående av whiskey, citronjuice och socker – samt äggvita som ett skum-lager på toppen. Den klassiska drinken Whisky sour är en av de allra mest beställda drinkarna på barer runt om i världen och faller många i smaken då den både är söt och sur. Man tror att drinken har sitt ursprung i Wisconsin, USA, och kom till någon gång runt 1870-talet.
Även om namnet på drinken fokuserar på just spritsorten så går det faktiskt lika bra att göra en Whisky sour utan just whisky.

Vad dricker du i sommar? Här är drinken som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken
Så här gör du en alkoholfri variant av Whisky sour:
Du behöver:
3 cl sockerlag
6 cl färskpressad citronsaft
6 cl koncentrerad äppeljuice eller päronsaft
1 äggvita
Is
Gör så här:
- Häll ner alla ingredienser utom is i en shaker och skaka ordentligt.
- Tillsätt is och skaka igen.
- Sila upp drinken i ett glas och garnera eventuellt med ett citronskal.
Foto: Unsplash