Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Så gör du en alkoholfri variant av drinken Aperol spritz

31 maj, 2022 
AvGabriella Håkansson
Aperol spritz
Aperol spritz är för många ett självklart val i sommarsolen. Så här gör du den populära drinken i en alkoholfri variant!
Annons
5 tips på supergoda alkoholfria drinkarBrand logo
5 tips på supergoda alkoholfria drinkar

Aperol spritz är en av sommarmånadernas absolut populäraste drinkar och består av Aperol, bubbel och sodavatten. Drycken är ultimat att sippra på under varma sommardagar.

Aperol skapades 1919 av bröderna Barbieri i Padua, i provinsen Padova, nordvästra Italien. Bröderna ägnade flera år med att experimentera fram dryckens bittersöta smak och ikoniska färg. Det dröjde till 1950-talet innan drinken Aperol Spritz sedan uppfanns. Den kom snabbt att bli populär och på senare år har drinken fått ett uppsving. Under 2018 var Aperol Spritz en av de mest googlade drinkarna i Sverige och vi verkar inte heller vara på väg att tröttna.

Annons

En Aperol spritz funkar dessutom utmärkt att server i alkoholfri variant genom att byta ut spriten mot juice och ginger ale.

Så här gör du en alkoholfri Aperol spritz:

Alkoholfri Aperol spritz

Du behöver:

1/2 dl färskpressad apelsinjuice

1 1/2 dl färskpressad blodgrapefruktsjuice

1/2 dl ginger ale

1 dl tonicvatten

Is

Blodgrape eller apelsin till garnering

Gör så här:

  1. Pressa saften från blodgrape och apelsin. Rör om och tillsätt ginger ale och tonic vatten.
  2. Häll upp i ett glas med is.
  3. Garnera med en skiva apelsin eller blodgrape.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons