Ägg med ansjovis, kapris och dijon

Recept på ägg med ansjovis, kapris och dijon

FABIAN BJORK
Alla har hört talas om deviled eggs! Det är ägghalvor som toppas med ansjovis, kapris och dijon – otroligt gott!
01 november, 2022
Sabrera champagne – så gör du
2:52

Efter reklamen: Sabrera champagne – så gör du

(2:52)

Slå på ljud

Ägg med ansjovis, kapris och dijon

Ägghalvor med extra mycket smak – även kallade deviled eggs.

Så gör du ägg med ansjovis, kapris och dijon
FABIAN BJORK

4 portioner

Du behöver:

4 hårdkokta ägg
4 ansjovisfiléer
2 tsk dijonsenap
¾ dl majonnäs
1 msk kapris
½ tsk srirachasås
Flingsalt, svartpeppar
Färsk timjan eller andra örter

Shakshuka med vita bönor och avokado – så gör du brunchklassikern

Gör så här:

  1. Skala äggen, dela dem och ta ut gulorna. Lägg äggvitorna på ett serveringsfat.
  2. Hacka ansjovisen och blanda med mosade gulor, senap, majonnäs, kapris och srirachasås. Krydda med salt och peppar. Lägg röran i ägghalvorna och strö på hackade örter.

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk