Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

5 RECEPT TILL WORLD MEATFREE DAY

12 jun, 2017 
AvAnja Forsnor
Vi måste hitta ett mer hållbart sätt att konsumera kött, annars kommer det snart krävas hela tre planeter för att kunna förse världens befolkning med mat. Att välja vegetariskt i större utsträckning gör stor skillnad både för vår egen och planetens hälsa. I dag hyllar vi World Meatfree Day, ett globalt initiativ som uppmuntrar till att minska köttintaget. Vi har samlat 5 härliga recept som inspirerar till att äta mer och växtbaserat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Bakad potatis med svamp, timjan och parmesan

Foto: Elsa Billgren

Den gamla 80-tals klassikern i ny tappning, bakad potatis med svamp, timjan och parmesan. Går att variera i oändlighet utifrån vad man har hemma. God att äta som den är eller som tillbehör till sommarens grillat.

Till receptet >

2. Bakad rotselleri med svamp och lingon

Foto: Anja Forsnor

Annons

Rotselleri blir perfekt att baka i ugn och när man serverar den så här i ”filéer” så tänker man knappt på att det är en vegetarisk rätt. Gifter sig fint med svamp, syrliga lingon och persilja. Perfekt flört med den som är lite ny på vegetarisk mat, för visst ser det nästan ut som en bit kyckling där på tallriken?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Till receptet >

3. Grön sushi sallad

Foto: Green Kitchen Stories

Den perfekta kombon av två världar – sushisallad! Använd sesamolja, risvinäger och sjögräs för den rätta sushikänslan och variera grönsakerna efter vad du har hemma. Snabbt och enkelt.

Annons

Till receptet > (reklamlänk)

4. Grönkålspizza med pesto

Foto: Half baked harvest

Vit pizza eller pizza blanco, alltså utan tomatsås, bjuder in till helt nya och spännande smakkombination. Som exempelvis den här med basilikapesto, grönkål, zucchini och getost som får det att vattnas i munnen. Köper du dessutom färdig pizzadeg är det bara att slänga på topping och grädda i ugnen.

Till receptet >

5. Elsas chèvre chaud

Foto: Elsa Billgren

Den vegetariska klassikern som aldrig går ur tiden. Perfekt för soliga luncher, romantiska rödvinsmiddagar eller att bjuda på när man får besök i sommarstugan. Det går fort, är himmelskt gott och ser ljuvligt ut på tallriken.

Till receptet >

Källa: Worldmeatfreeday.com #worldmeatfreeday

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons