Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

5 ostar som gör nyårsfesten till en succé

18 dec, 2015 
AvRedaktionen
Fixa snabba och goda tilltugg till nyårsminglet och få mer tid över för festen! Vi ger dig tips på hur du bygger den perfekta ostbrickan.
Annons
Artikeln är i samarbete med Crème Bonjour.
Artikeln är i samarbete med Crème Bonjour.

Under nyårsfesten är tilltugg ett måste – och vad passar inte bättre än en härlig ostbricka? Uppgradera den klassiska ostbrickan genom att tillsätta extra smak och friskhet. Servera små, enkla tilltugg till välkomstdrinken. Med genomtänkt plockmat och en elegant ostbricka kan du försäkra dig om att tillbehören smakar lika bra till drinken som till nyårsbubblet eller torr, alkoholfri cider.

1970-talets favorit i 2000-talets version serveras med fördel på en rustik skärbräda av naturmaterial. Väljer du en klassisk carraramarmor kan du placera den i kylen en stund innan uppläggning – då håller sig osten fräsch längre. Komplettera den genuina känslan med vackra linneservetter, snygga glas och ditt bästa humör för att höja festkänslan.

Annons

När det är dags att göra i ordning ostbrickan är det viktigt att välja ostar med omsorg. Fyra till fem sorter är lagom. Det är gott att kombinera ostar med olika smak och karaktär. Välj till exempel dina två favoriter från Crème Bonjour, en brie, en lagrad hårdost och en gorgonzola. Dinkelkex, salta kex och några fräscha frukter som sharon, färska fikon och päron blir goda till.

Välj färskost efter tycke och smak:

  • Grekisk vitlök. Smakar underbart med salta kex, paprika, blekselleri och gurka.
  • Gräslök. Salta kex och tillsammans med paprika på mjukt bröd.
  • Taco. Testa med nachochips, paprika och jalapeño.
  • Blue. Goda nötter, söt marmelad av fikon, digestivekex eller varför inte förlänga julen med pepparkakor?
  • Pepparrot. Rågkex med kallrökt lax.
creme-bonjour-nyarsmingel-2
creme-bonjour-nyarsmingel-3
Annons