Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSomriga drinkarMidsommarmatMidsommardrinkar

5 goda vanor som de med matlåda har gemensamt

27 aug, 2018 
Tar du med matlåda till jobbet?
Det finns två sorters människor på en arbetsplats. De som flitigt tar med sig matlåda och de som lever på hämtmat. Att ha med matlåda till jobbet istället för att köpa utelunch varje dag kan göra underverk för såväl figuren som plånboken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Fördelarna är många när det kommer till att ta med sig egen lunch. Inte bara sparar du pengar, du har dessutom stenkoll på vad du får i dig och kan medvetet välja bort både överflödiga kalorier och alldeles för mycket salt eller tillsatt socker. Som en bonus blir det mindre matsvinn hemma, i form av rester som inte äts upp och slutligen slängs.

Är du sugen på att ta del av fördelarna, men känner spontant att du inte är en matlådeperson? Ingen fara. Det finns nämligen vissa vanor som kännetecknar de som tar med sig lunchlåda – och de kan anammas av alla. Det gäller bara att veta vilka de är.

5 goda vanor som de med matlåda har gemensamt:

1. De planerar sin matlagning

Du har tre val om du vill börja ta med matlåda till jobbet; förbered veckans lådor redan under helgen, laga varje kväll eller gå upp en timme tidigare på morgonen och förbered innan du går hemifrån. Testa och hitta sättet som passar dig, din personlighet och livsstil bäst. Det handlar bara om att få in vanan.

Annons

Recept till veckomenyer >>

2. De varierar sina matrester

Att äta samma sak till lunch som du åt kvällen innan kan bli tröttsamt i längden. Knepet är att lära sig variera sina matrester och kunna förvandla måltiderna till något nytt. Tortillabröd kan förvandla en gryta till en matig wrap och din gamla pasta kan utgöra basen i en fräsch sallad. Det bästa av allt är att det här inte ens tar särskilt mycket extra tid.

Recept med matrester >>

3. De äter inte vid skrivbordet

Kanske är utelunch ett sätt att slita sig från skrivbordet en stund? Alla kan behöva en paus från arbetsytan – oavsett om de har matlåda eller inte. Se därför till att gå ifrån skrivbordet när det vankas lunch. De flesta arbetsplatser har trots allt ett lunchrum och när vädret tillåter är det både skönt och uppfriskande att äta utomhus.

Tips på kalla maträtter att äta utomhus >>

4. De unnar sig

Tricket är att packa ner något du gillar i lagom mängd, så som jordgubbar, goda nötter eller varför inte några rutor mörk choklad, som du kan avnjuta när suget sätter in. På så vis har du något roligt att se fram emot efter lunchen – och du slipper bli så akut sötsugen att du går loss på godishyllan i närmsta kiosk.

Tips på nyttiga snacks >>

5. De planerar en fridag (eller två)

Att ha med sig matlåda varje dag och varje vecka är kanske en aning optimistiskt. Även de bästa och mest rutinerade matlådemänniskorna är flexibla och går på lunchdejt eller köper takeaway då och då. Dock har de som vana att ha med sig låda minst några dagar varje vecka.

Recept på goda och mättande matlådor >>

Goda och mättande matlådor.
Goda och mättande matlådor.

Källa: Health

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons