5 festliga recept på veganskt julgodis

5 goda recept på veganskt julgodis

Letar du efter gott veganskt julgodis? Vi har samlat 5 festliga recept – från kokosbars till magisk fudge.
11 november, 2020
Slå på ljud

December är på intåg, vilket innebär att julmat, god dryck och inte minst julgodis närmar sig med stormsteg. Julgodis innehåller ofta mjölkprodukter, men det finns flera veganska alternativ att testa. ELLE Mat & Vin har samlat 5 recept på veganskt julgodis som både är magiskt goda och samtidigt sätter julkänslan för dig som inte äter mat från djurriket. Hugg in!

1. Läckra snöbollar

Maxa julkänslan med stämningsfulla snöbollar! Dessa små och krämiga munsbitar blir garanterat nya favoriter vid efterrättsbordet. Snöbollarna innehåller vanilj och äpple och smakar extra gott med en vit, lite syrligare glögg i glaset.

Till receptet >>

2. Jordnötsgömmor

Älskar du också jordnötssmör? Då är det här godiset för dig i jul. Här gömmer sig små jordnötssmörsbollar under ett läckert chokladtäcke. Toppa med lite havssalt och du får den perfekta kombinationen av sött och salt i en och samma tugga. Bättre blir det inte!

Till receptet >>

3. Magiskt god fudge

Ingen jul utan fudge! Fudge påminner om kola, men har en något grynigare och framförallt mjukare konsistens. Denna veganska tolkning är enkel att slänga ihop och går dessutom snabbt att göra.

Till receptet >>

Recept på fudge med jordnötssmör

Fudge med jordnötssmör.

4. Veganska (och glutenfria!) jordnötsbollar

Bjud på jordnötsbollar! Dessa ljuvliga godbitar passar perfekt som julgodis och gör garanterat ingen besviken. Tack vare veganska chokladknappar går det att få till ett läckert chokladlager helt utan mjölk. Receptet är enkelt att göra och jordnötsbollarna är dessutom glutenfria för dig som antingen inte tål gluten eller bara föredrar en glutenfri kost.

Till receptet >>

5. Läckra kokosbars med choklad

Små minibars med smak av kokosboll? Ja, tack! ELLE-profilen Catarina Königs minibars är underbart söta och goda, men innehåller endast naturlig sötma från främst dadlar och fikon. Här används även cashewnötter, kaffe, kokos och mörk vegansk choklad för att få till den läckra baren. Dela i små kuber och avnjut som godis!

Till receptet >>

LÄS MER:

Satsa veganskt! 11 lyxiga recept till det veganska julbordet

Lyxig vegansk och vegetarisk helgmat – 11 recept

Så enkelt gör du egen vegansk gräddfil