5 anledningar till att lussebullarna blir misslyckade

De här lussebullarna är inte misslyckade!

Lussebullar är verkligen en höjdare i juletid – men kan vara aningen svåra att lyckas helt bra med själv. Här är några vanliga misstag.
23 november, 2015

5 vanliga misstag:

1. Inte lägga saffranet i blöt. Har du bråttom kan du mortla saffran med socker för att få ut mer smak.

2. Inte knåda degen tillräckligt länge. Du ska helst knåda degen 20 minuter i maskin!

3. Rulla ut lussekatterna i ett enda svep. Stopp! Låt dem vila i omgångar så att inte glutenet spricker.

4. Pensla med bara uppvispat ägg. Mixa istället ägget med en nypa salt och sila – det blir en lösare äggmassa som är lättare att pensla tunt med.

5. Inte lägga russinen i blöt. Torra russin suger vätska ur degen, dessutom blir de lätt brända. Lägg i blöt innan så har du löst problemet.

Läs också: Recept på klassiska lussebullar

Klassiska lussebullar.

Klassiska lussebullar.