Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

5 anledningar till att lussebullarna blir misslyckade

23 nov, 2015
AvJenny Norberg
De här lussebullarna är inte misslyckade!
Lussebullar är verkligen en höjdare i juletid – men kan vara aningen svåra att lyckas helt bra med själv. Här är några vanliga misstag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

5 vanliga misstag:

1. Inte lägga saffranet i blöt. Har du bråttom kan du mortla saffran med socker för att få ut mer smak.

2. Inte knåda degen tillräckligt länge. Du ska helst knåda degen 20 minuter i maskin!

3. Rulla ut lussekatterna i ett enda svep. Stopp! Låt dem vila i omgångar så att inte glutenet spricker.

4. Pensla med bara uppvispat ägg. Mixa istället ägget med en nypa salt och sila – det blir en lösare äggmassa som är lättare att pensla tunt med.

5. Inte lägga russinen i blöt. Torra russin suger vätska ur degen, dessutom blir de lätt brända. Lägg i blöt innan så har du löst problemet.

Läs också: Recept på klassiska lussebullar

Klassiska lussebullar.
Klassiska lussebullar.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons