5 anledningar att äta mer ingefära

5 anledningar att äta mer ingefära

Ingefära är inte bara gott, den gula roten ger dessutom en rejäl hälsoboost! Visste du till exempel att ingefära motverkar cancer och botar illamående?
18 september, 2016
Ingefära är nyttigt. Foto: Shutterstock

Ingefära är nyttigt. Foto: Shutterstock

Ingefära kan användas i soppor, juicer, smoothies, drinkar, varma drycker, grytor och mycket mer. Eftersom den har så många hälsosamma fördelar gör du helt rätt i att äta det varje dag. Kanske i en morgonshot med gurkmeja och ingefära?

Här är 5 anledningar till varför du bör äta ingefära dagligen:

1. Motverkar cancer

En studie från 2012 publicerad i British Journal of Nutrition tyder på att ingefära kan hjälpa till att bekämpa prostatacancer och äggstockscancer. Det är den aktiva beståndsdelen i ingefära, gingerol, som har visat att cancerceller dödar sig själva.

2. Hjälper mot illamående 

Mår du illa? Då kan ingefära hjälpa dig att må lite bättre. Särskilt effektivt är det för gravida, människor som lätt blir åksjuka eller patienter som går igenom en cellgiftsbehandilng. Även baksmälla lindras om du äter ingefära.

3. Stabiliserar blodsockernivån

Forskning från University of Sydney säger att man kan se ingefäraextrakt sänka och stabilisera höga blodsockernivåer. Ingefära stimulerar nämligen muskelcellerna till att ta in mer socker från blodet – utan att använda insulin.

4. Stärker immunförsvaret

Ingefära innehåller höga doser av antioxidanter som ökar kroppens immunförsvar. Genom att äta ingefära varje dag hjälper du kroppen att bygga upp ett starkt immunförsvar som gör det lättare för dig att hålla dig frisk.

5. Motverkar svullen och gasig mage

Har du problem med matsmältningen och är ofta gasig, förstoppat eller svullen? Då är ingefära något du bör introducera i din kost! Ingefärans eteriska oljor hjälper musklerna i magsäcken att slappna av vilket gör att maten lättare kan färdas vidare till tarmarna.

Läs även: Så gör du switchel – hälsodrycken som botar bakfylla

Hälsodrycken switchel. Foto: Shutterstock

Hälsodrycken switchel. Foto: Shutterstock