Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

3 enkla och goda snaps att skåla in påsken med

02 apr, 2020 
AvRedaktionen
Skåla in påsken med 3 supergoda (och enkla) snaps
Att krydda sin egen snaps är enklare än man tror och i år väljer vi självklart att krydda vår egen snaps! Dessutom är smaksatt snaps även goda som bas i en cocktail. Skål!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Snaps med citrus- och citronmeliss

Den här snapsen är god både till det ena och det andra eftersom den är söt och syrlig på samma gång.

Drygt 70 cl

Du behöver:

1 ekologisk citron

1 ekologisk apelsin

1 vaniljstång

4 stjälkar citronmeliss

2 msk rörsocker

70 cl okryddat brännvin

Gör så här:

1. Skär citronen i klyftor och riv skalet från apelsinen, utan att få med den vita, bittra delen av skalet.

2. Snitta upp vaniljstången och lägg ner citronklyftor, apelsinskal, vaniljstång, citronmeliss och socker i en 1-liters glasbehållare med tättslutande lock.

3. Tillsätt brännvinet och skruva på locket.

4. Låt stå och dra i 2 veckor i rumstemperatur.

5. Filtrera snapsen genom en ren kökshandduk och slå upp på flaska eller karaff.

6. Låt den färdiga snapsen vila i 2 veckor innan den serveras.

2. Päron- och salviasnaps

Päron- och salviasnaps

Den skarpa smaken av salvia gifter sig fint med sötman från päronet i den här fina snapsen som blir klar på 2–3 dygn.

Annons

Drygt 70 cl

Du behöver:

1 stort päron

1 stjälk salvia (ca 5 blad)

70 cl okryddat brännvin

Gör så här:

1. Dela päronen i mindre bitar, skär bort kärnhus och stjälk.

2. Lägg ner päron och salvia i en 1 liter stor glasburk med tättslutande lock. Tillsätt alkoholen och förslut med locket.

3. Låt snapsen stå och dra i rumstemperatur i 2–3 dygn.

4. Filtrera genom ett kaffefilter eller en ren kökshandduk och slå upp snapsen på flaska eller karaff.

3. Saffrans- och citronsnaps

Saffrans- och citronsnaps

Den friska och runda snapsen är klar efter drygt 2 veckor och avnjuts gärna till ost och lätta efterrätter.

Drygt 70 cl

Du behöver:

3 ekologiska citroner

Annons

½ g saffranstrådar

70 cl okryddat brännvin

Gör så här:

1. Skala citronerna med en potatisskalare och undvik att få med den bittra, vita delen av skalet.

2. Lägg ner citronskal och saffran i en 1-liters glasburk med tättslutande lock.

3. Tillsätt alkoholen och låt snapsen dra under 4 dygn. Skaka lätt på burken emellanåt.

4. Filtrera snapsen genom en ren kökshandduk och slå upp den färdiga snapsen på flaska eller karaff.

5. Låt vila i ytterligare 2 veckor innan du serverar den.

Av: Nils Stærup
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Sommarens godaste drinkar – 14 recept

3 lyxiga vårdrinkar

7 sorters hemmagjord snaps

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons