Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

10 appar alla foodies måste ha

05 sep, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Appar för foodies
Tryter inspirationen ibland eller vill du lära dig mer om mat och vin? Här får du tips på tio oumbärliga appar för riktiga foodies som du måste ha redo i telefonen när du ska handla eller laga mat, både till vardags och fest.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Älskar att laga och äta god mat och kanske dricka något gott till? Det är klart att du gör! Du kanske till och med har kökshyllorna fulla av kokböcker och vinstället knökfullt av goda viner – men hur ser det ut i telefonen?

Ofta lyser bland det vikigaste vi vet, mat och dryck, med sin frånvaro i luren. Satsa på att ladda ner några sköna foodieappar till din telefon för att göra livet ännu lite godare.

Karma – rädda mat

Mat-appen Karma.

Gott för en god sak – så kan man beskriva appen Karma. Med appen kan du köpa mat som blivit över till ett billigare pris. Över 3 100 restauranger, kaféer, bagerier och affärer i Sverige är anslutna och ofta kan du köpa maten för halva priset. Du minskar matsvinnet och köper fantastisk mat till ett billigare pris.
Pris: Gratis
Språk: Svenska

Annons

Drinkspiration by Absolut

Drink-appen Drinkspiration

Sprittillverkaren Absolut har laddat sin app full med över 3 500 drinkrecept baserade på bland annat vodka, gin, rom, whisky och champagne. Du hittar både klassiker och mer nytänkande drinkar. Perfekt när shakern kommer fram på festen!
Pris: Gratis
Språk: Engelska

Green Kitchen

Mat-appen Green Kitchen

Vegetariska och inspirerande recept med vackra bilder från skaparna av bloggen Green Kitchen Stories. Du får timerfunktioner, inköpslista, markeringar för gluten- laktos och sockerfritt samt enkla instruktioner. Om du gillar den har de en app till som heter Healthy desserts.
Pris: Gratis
Språk: Engelska

Annons

Fromage

Ost-appen Fromage

Ostdisken kan vara lite av ett äventyr även för den hängivna foodien. Här har du en app med allt du behöver veta om ost – så slipper du hålla det i huvudet. Över 1 100 ostar från hela världen finns inlagda med beskrivningar och tips på vad du ska äta till osten. Du kan också lägga till egna betyg och kommentarer så att du kommer ihåg dina favoriter.
Pris: 30 kronor
Språk: Engelska

Mera vego

Vegetariska appen Mera vego

Hur har vi det med den vegetariska fantasin? Om du behöver mer inspo finns Mera vego-appen där du hittar alla recept från kokböckerna Mera vego, Ännu mera vego och Mega vego. Smarta features som timerfunktion och att alla recept ligger inne i appen så att du kan laga mat utan wifi gör den till en grym app.
Pris: 50 kronor
Språk: Finns på svenska och engelska

Annons

Stekguiden

Kött-appen Stekguiden

När man har köpt en riktigt fin köttbit vill man ju inte sumpa den med risig tillagning. Med stekguiden ställer du först in vad det är för kött du har, hur tjockt det är och vilken stekgrad du vill ha. Sedan får du en checklista på förberedelser och stekinstruktioner i realtid med timer. Du kommer aldrig att misslyckas med en medium-rare igen!
Pris: Gratis
Språk: Svenska

Vinos

Vin-appen Vinos

Bättre koll bland vinhyllorna på Systembolaget ligger bara ett kanpptryck bort. Med appen Vinos kan du få inspiration och tips från bland andra vinproffsen Alf Tumble och Daniella Lundh Egenäs och vinglada kändisar som Petter och Lotta Lundgren. Du kan också skanna vinetiketter och få information om vinet och skapa egna listor med favoritviner.
Pris: Gratis
Språk: Svenska

Annons

Foodie – camera for life

Foto-appen Foodie.

Med den här appen kan du ta supersnygga bilder av livet i stort och av din goda mat i synnerhet. Speciella matanpassade filter och enkla kopplingar till dina sociala medier gör det här till den sociala foodiens bästa vän.
Pris: Gratis
Språk: Engelska

Kokaihop

Mat-appen Kokaihop

Svårt att komma på vad du ska äta i veckan? Kanske kan några av de 30 000 recepten i Kokaihop-appen vara till någon hjälp? Nya recept tillkommer hela tiden från dina foodie-kompisar som använder appen och du kan skapa egna receptsamlingar med dina favoriter och få inköpslistor till det du vill laga.
Pris: Gratis
Språk: Svenska

Annons

Perfekt äggklocka

Appen Perfekt äggklocka

”Men alltså, koka ägg – hur svårt kan det vara? Jo, det ska vi berätta för dig att det kan vara ganska svårt. Framför allt är det trist när man misslyckas och står där med en äggula som ser ut som en grågrön pingisboll. Misslyckas aldrig mer med den här appen! Du ställer enkelt in alla parametrar som spelar roll när du kokar ägg (hur kallt ägget är, om du lägger ner det i kallt eller kokande vatten, hur stort det är och så vidare) och hur du vill att ägget ska bli.
Pris: 10 kronor
Språk: Engelska

Foto: Unsplash

Läs mer: Så gör du höstens godaste mat

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons