GT-glöggen kommer tillbaka – så smakar årets upplaga

15 okt, 2020 
AvEmma Castman
Nyheten som alla Gin och tonic-fantaster har väntat på är äntligen här – den populära GT-glöggen från Swedish Tonic gör comeback! Här är allt vi vet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2018 lanserade Swedish Tonic tillsammans med Stockholms bränneri en Gin och tonic-glögg. Året därpå valde Swedish Tonic att släppa en egen variant – och i år fortsätter de på samma spår och låter sin egen GT-glögg göra comeback.

– Vi har gett julen en ny och självklar smak, där två genuina traditioner möts i en flaska med det bästa av två världar. En bitter smak från gin och tonicen i möte med den varma men inte allt för söta julen, säger Anton Askenström, Co-founder, Swedish Tonic och fortsätter:

– Glöggens popularitet gläder oss och visar folkets kärlek till vår mest älskade högtid och den omättade hypen av gin och tonic.

GT-glöggens bas består av Swedish Tonics tonicsirap, gin, samt klassiska julkryddor som kanel, kryddnejlika, kryddpeppar och stjärnanis. Drycken beskrivs som en värmande och kryddig glögg där beskan från tonicens cinchonabark är markant och möter sötman som balanseras i mötet mellan agavesirapen och rårörsockret.

Annons

– Vi har lagt mycket tid på förbättring och skapat en häftigare smak med schyssta råvaror, långt bortom den klassiska glöggen, säger Anton Askenström.

Då släpps Swedish Tonics GT-glögg i butik

Precis som förra året kommer glöggen i två varianter – en med alkohol och en utan. Lanseringsdatumet är satt till den 1 november, och vill man haffa ett exemplar gäller det att vara snabb. Förra året sålde glöggen nämligen slut på bara ett dygn.

GT-glöggens alkoholhalt är 12 procent, och en flaska kommer att kosta 169 kronor. Den alkoholfriavarianten kostar 79 kronor och säljs bland annat på Designtorget och Cervera.

Tips inför servering!

Glöggen kan serveras både varm och kall. Tillför en extra känsla genom att addera och dekorera med rosmarinkvist, lingon, stjärnanis, kanelstång – eller varför inte apelsinzest.

Foto: Carolina Diaz

LÄS MER:

Så ser julen 2020 ut på H&M Home – se våra favoriter här

Delicatos nya chokladbollar får oss att längta efter julen

Bygg ditt eget Villa Villekulla – som pepparkakshus

Annons