Allt du behöver veta för att lyckas med midsommarkransen

Den blomstertid nu kommer... Inför midsommar är vi många som gärna binder vår egen blomsterkrans. Men vilka blommor ska man använda för bäst resultat? Och hur ska man förvara kransen om man binder den redan dagen innan? Vi tog hjälp av en florist för att få svar på frågorna.
21 juni, 2017

För många är att binda sin egen midsommarkrans en tradition sedan barnsben. Allt från maskrosor och prästkragar som hittats i diken till trädgårdens vackra rosenknoppar kan flätats in i den gröna kransen. Som barn bar vi ofta kransen i någon timme (om ens det!) men i vuxen ålder vill vi att blommorna ska hålla längre, gärna framåt kvällskvisten.

LÄS OCKSÅ: BRA DESSERTER TILL MIDSOMMAR

Vi frågade Emma Svensk, florist och produktansvarig på Interflora AB om råd.

Vilka blommor är bäst att använda i en midsommarkrans?

– För att få en så hållbar och fin krans som möjligt skulle jag rekommendera santini (krysantemum), kvistrosor, rosor och massor av fin grönska. Annars en klassisk midsommarkrans med handplockade blommor från naturen eller trädgården.

LÄS OCKSÅ: 10 PERFEKTA KLÄNNINGAR TILL MIDSOMMARFIRANDET

Hur får man en krans att hålla hela dagen?

– Spraya den med vatten då och då samt lägg den svalt när den inte används.

Kan man göra kransen dagen innan och i så fall hur går man den att hålla?

– Absolut! Om du gör den dagen innan bör du förvara kransen inplastad i kylskåpet. Duscha den innan med en vanlig vattenspruta/blomspruta och plasta in kransen tätt.

LÄS OCKSÅ: 4 ALKOHOLFRIA DRINKAR TILL MIDSOMMAR