Uttråkad i din relation? 8 tips som kan göra STOR skillnad

24 nov, 2020 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
Seth och Summer i OC
Är din partner störig, tråkig och pratar mest om ointressanta saker? Så kan det vara. Men det kan också vara att ni hamnat ur spår och behöver lite ny energi för att hitta tillbaka till såväl ert eget bästa jag som varandra. Här är åtta tips som kan hjälpa.
Annons

Så här i karantänstider är det stor risk att man nöter lite på varandra i sin relation. Oro och problem, brist på stimulans från annat håll – och inget kul i sikte på länge.

Har man dessutom varit i sitt förhållande länge kanske man redan innan kände att man stod och stampade. Men förhoppningsvis vänder det snart. Passa på att jobba på och investera i både din relation och ditt eget mående så kanske ni kommer ut det här krisen starkare.

8 tips som kan hjälpa om relationen känns trist

1. Ta hand om dig själv

Först syrgas på dig själv, sen kan du hjälpa andra. Känner du dig less, kan det vara en bra början att unna dig lite mer egentid och tid för dina egna hobbies, relationer och drömmar. Att inte alltid vara tillgänglig kan dessutom tända gnistan i förhållandet igen och du kan känna att du hittar tillbaka till din egen, inre kärna. Mår du själv bättre har du mer att ge.

2. Var nyfiken på din partner

Har ni varit ihop ett tag är chansen stor att din partner har förändrats en hel del. Men har du sett det – på riktigt? Reflektera över hur din partner faktiskt växt och förändrats och visa din uppskattning för det som blivit till det bättre. Alla vill bli sedda. Och ställ frågor! De finns säkert saker du inte vet eller som din partner fått nya perspektiv på.

Annons

3. Ge din partners hobby en chans

Har du inte gjort det tidigare – våga prova. Och glöm inte att ha ett öppet sinne och verkligen ge dig hän. Din partner kommer bli glatt överraskad – och kanske var det inte så dumt med tv-spel, yoga eller rullskidor som du trodde? Självklart hänger hen med dig sen!

4. Åk på staycation

Ta ett break från vardagen. Just nu kanske inte är tiden ni åker på weekend i stan, men kanske har någon kompis ett mysigt lantställe ni kan låna? Och när möjlighet ges igen, åk och återupplev en stad eller ett ställe ni har fina minnen från som par? Besök er gamla studentstad, stället där ni förlovade er och så vidare.

5. Ha kul ihop

Har ni glömt bort hur man larvar sig och har kul ihop, på riktigt? Prova att skratta åt dig själv lite oftare, det är en bra och förlösande start. Och ta hjälp av tv:n. Skippa pretentiösa serier och thrillers till förmån för trams och humor. Att skratta kan läka mycket och att skratta ihop för er närmare varandra och ger förhållandet positiv energi.

Annons

6. Kopiera några av era första dejter

Så mycket ni kan efter förutsättningarna åtminstone. Vad gjorde ni? Vad åt ni? Vad pratade ni om? Vad hade du på dig? Och hur hånglade ni? Det här kan bli riktigt kul om du går all in! Och plötsligt kommer du ihåg varför du föll för hen.

7. Sitt inte bara där, gör saker!

Hitta något att se fram emot som par. (Nej, inte nästa säsong av er favoritserie på Netflix.) Framför allt nu är det lätt att man hamnar i en passiv vardag. Men det är faktiskt upp till er att styra upp saker att göra som funkar. Lär er stå på händerna, gå en digital vinkurs, ha frågespelsturneringar, utforska skogspromenaderna i närområdet, laga temamiddagar –och testa något nytt i sovrummet.

8. Utmana dig själv

Anmäl dig till den där projektledarutbildningen, färga håret rött eller hoppa bungyjump – kicken och självförtroendet du får av att växa som människa kan hjälpa till att blåsa ny energi in i ert förhållande också. Dessutom får ni nya saker att prata om.

Annons

Men framför allt – glöm inte att det är helt normalt med perioder då du känner dig mer irriterad och frustrerad och då kärleken och livet inte är på topp. Det går oftast över. Men gör det inte det efter att du testat allt ovan och din partner fortfarande känns störig, tråkig och pratar om ointressanta saker – ja, då kan det kanske vara läge att söka professionell hjälp, eller bryta upp.

Inspirerat av: Bustle

LÄS MER:

7 kärlekspar på film som hatade varandra i verkligheten
7 kärlekspar på film som hatade varandra i verkligheten
Annons