Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Trump har uttalat sig om träning – och han ord upprör många

16 maj, 2017 
AvLisa Segerson
En ny artikel om USA:s president Donald Trump har väckt uppseende de senaste dagarna. Tydligen tror presidenten att kroppen är som ett batteri och att träning gör att man dör snabbare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att USA:s president Donald Trump har en del speciella idéer kring politik har han redan hunnit bevisa. Men hans syn på träning och hälsa slår det mesta.

Förutom en och annan golfrunda motionerar den 70-årige presidenten så lite han kan – till och med på golfbanan åker han helst golfbil.

Nämnas ska väl också att han åkte på 16 golfresor bara under sina första 100 dagar (mer än en i veckan), vilket är mer än dubbelt så mycket som hans företrädare, president Obama. Men räknar man bort golfen är han en av de minst aktiva presidenterna genom historien.

LÄS OCKSÅ: 24 SAKER INGEN GÖR BÄTTRE ÄN DONALD TRUMP

Enligt Evan Osnos, som skrivit en artikel om Trump i tidningen the New Yorker, anser Trump att människan är som ett batteri, med en viss mängd energi eller kraft som förr eller senare tar slut – och ju mer energi man gör av med desto kortare blir livet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Trump spelar gärna golf – men går inte emllan hålen.
Trump spelar gärna golf – men går inte mellan hålen.

Två journalister på Washington Post har skrivit boken ”Trump Revealed”, där teorin får ytterligare utveckling:

Annons

”Efter collage, när Trump lade ner det mesta av sitt atletiska intresse, fick han insikten att tiden man lägger på sport är bortslösad tid. Trump tror att kroppen är som ett batteri, med begränsad kraft, vilket motion bara slösar bort. Så han tränade inte. När han fick höra att John O’Donnell, en av hans högsta kasinochefer, tränade för ett triathlon sa han till honom: ‘Du kommer att dö ung på grund av det här’.

LÄS OCKSÅ: TONÅRINGENS FOTON MED DONALD TRUMP CITAT LÄMNAR INGEN OBERÖRD

Trump har dessutom själv sagt till New York Magazine 2015 att han inte följer någon särskilt diet eller träningsrutin:

– Alla mina vänner som tränar jämt, de kommer få byta knän, höftleder – de är en katastrof, sade han innan han var president.

Enligt tidningen tycker han att det är tillräckligt med träning att prata inför publik.

President Donald Trump tror att man måste para på krafterna för att leva längre.

Så lät det dock inte när han inför presidentvalet i september 2016 var gäst på ”Dr Oz Show”, ett amerikanskt tv-program om medicin och hälsa, där han från en lärare fick frågan om vad han tänkte göra för att minska barnfetman. Då svarade han:

Annons

– Många skolor i dag, de har ingen idrott, och det är ett stort problem. Jag skulle försöka ändra på det. Jag har stor tro på alla sorters sporter, så jag skulle ändra på det, sa Trump den gången.

I dag lider över två tredjedelar av amerikanerna av övervikt eller fetma, så vi hoppas innerligt att de inte tar sin president på orden i ett försök att leva längre genom att inte röra på sig. För självklart finns det ingen sanning i Trumps påstående och batterimetafor – träning kan snarare förlänga livet genom att minska risken för en rad olika sjukdomar, som hjärt- kärlsjukdomar, depression och diabetes.

Källa: CNN, New Yorker, Independent, The Guardian, The Atlantic m.fl.

Foto: IBL

Artikel av: Måbra

Annons