10 barntrender att hålla koll på 2020

21 apr, 2020 
AvELLE -redaktionen
Barntrender 2020
Miljövänliga skor, lekfull bakning och lärorika tavlor – ELLE listar årets stora barntrender 2020.
Annons

1. Mjuk som sammet

Babykit från Maria Åkerberg

Små barns extra känsliga hud behöver milda och vårdande produkter. En fin gåva är det här färdigpackade baby-kitet från Maria Åkerberg med olja, rengöring, hudlotion och crème – samt små tvättlappar.

2. Satsa greppbart

 

Besticken Greppbart från Gense

 

Annons

Besticksetet Animal friends från Gense har fina djurhuvuden längst upp – och har dessutom ett helt eget bestick, en ”påpetare”, perfekt att skjuta upp maten på gaffeln eller skeden med.

3. Godnatt min skatt

Stressad över hur barnen sover? Några tumregler för antal sovtimmar kommer här:

1 år: 14 timmar

2 år: 13 timmar

3 år: 12 timmar

4 år: 11,5 timmar

5–6 år: 11 timmar

7 år: 10,5 timmar

8–10: år 10 timmar

11 år: 9,5 timmar

12–15 år: 9 timmar

16 år: 8,5 timmar

17–18 år: 8 timmar

Dessa timmar är förstås bara riktlinjer, hur mycket sömn man behöver är högst individuellt. Källa: Vårdguiden

4. Klimatklubben-kompis

Boken Gör skillnad från klimatångest till handlingskraft

Johanna Nilsson, Maria Soxbo och Emma Sund bildade ifjol Klimatklubben för att omvända vår klimatångest till engagemang. Nu släpper de även boken Gör skillnad! som ger läsarna underlag och tips för att kunna sätta egna klimatmål. Rekommenderas!

Annons

5. Fördel husdjur!

Satsa på husdjur
Husdjur – även bra för tarmfloran!

Förutom alla uppenbara positiva effekter med ett husdjur, som att barnen lär sig ta ansvar, bli mer empatiska och får en kompis som ger villkorslös kärlek, visar också en studie att bebisar – både som foster samt tre–fyra månader efter förlossningen – har dubbelt så många av de fördelaktiga magbakterierna ruminococcus och oscillospira än jämnåriga barn från hem utan husdjur.

6. Handsydda härligheter

Nole Kids

Handsydda barnplagg från Nole Kids
Nole Kids, handsydda kläder till spädbarn och småbarn.
Handsytt hårband från Nole Kids

När Sara Kings började sy kläder till sin nyfödda dotter föddes idén till Nole Kids, nolekids.se. Drömmen är att kunna arbeta med företaget på heltid.

Annons

– Jag syr alla kläderna själv och kan på det sättet garantera att det är fritt från barnarbete. Visionen är ett barnklädesmärke som är mer än bara barnkläder, jag vill via företaget kunna verka mot barnarbete och hjälpa utsatta barn.

Little matters

Lekmattor från Little Matters
Little Matters syr lekmattor och leksaker som funkar i många år.

Söta handsydda inredningsprodukter i ekologisk tråd och bomull. Fokus är på lekmattorna, ”Grow up and grow old with me”, med förhoppning om att de ska hålla länge i barnrummet, från gos till lek och till slut som väggdekoration.

7. Vegovänligt för fossingarna

 

Annons
Vegovänliga mockasiner från Baby Mocs

 

Sötaste skorna just nu tillverkas av svenska Baby Mocs – mockasiner gjorda av veganskt läder, levererade i låda av återvunnet papper.

8. Ögongodis

Instagramkontot Rymondtn bakar för hela familjen

Att baka med barnen är en rolig (och tålamodskrävande) aktivitet. Inspireras av kontot @rymondtn till nya kreationer! Bakom det står Raymond i Melbourne, självlärd bagare som skapar fantastiska bakverk till events och har även workshops. Hans signaturbakverk är dessa cake pops, det är alltså inte glassar utan mjuka kakor på pinne!

Annons

9. Fira med siffertårta

Siffertårta

Succétårtan till kalaset gör du enkelt genom att baka sockerkakan i sifferform, spritsa ut färgad grädde eller smörkräm på toppen och dekorera med godsaker som bär, maränger, strössel och ätbara blommor.

10. Lärorikt uppåt väggarna

Lärorika barntavlor från Kunskapstavlan

Barntavlorna från Kunskapstavlan lär ut lekande lätt och snyggt med motiv kring exempelvis djur, matte, alfabetet, färger eller fordon. Perfekt dop-, födelsedags- eller babyshowerpresent.

Annons

LÄS MER:

Annons