Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så skapar du den perfekta Tinderprofilen

18 maj, 2021 
AvEmma Castman
Emily in Paris och två vänner tittar på en mobiltelefon
Detaljerad profil med många bilder eller få ord och endast ett par foton? Ja, hur ser den perfekta Tinderprofilen egentligen ut? Här listar vi fem tips på hur du maximerar din profil och ökar antalet matchningar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är elementen du passar bäst med – utifrån ditt stjärnteckenBrand logo
Här är elementen du passar bäst med – utifrån ditt stjärntecken

Att använda dejtingappar blir allt mer vanligt. Vi svajpar höger och vänster i hopp om att finna den rätte, ibland går det vägen – ibland inte alls.

För hur ska man egentligen tänka kring bilder, profiltext och matchningar? Finns det ett recept på framgång och hur lyder i så fall det? I ett pressmeddelande listar Tinder fem tips på hur du skapar en träffsäker profil och ökar chanserna att matcha med din stora kärlek. Se här:

Maximera din Tinderprofil – 5 saker att tänka på

Till att börja med: Rannsaka din egen profil

Vi ställer ofta höga krav på andras profiler men hur mycket energi har du själv lagt på din profil? Börja med att granska din profil och ställ dig frågor som: Skulle jag själv svepa höger på mig profil? Vad vill jag säga med profilen och kommer det fram i mina texter och bilder? Visar min profil mina olika egenheter? Och sist men inte minst – visar den vad det är jag letar efter?

Annons

Var öppen, ärlig och äkta i din profilbeskrivning

Ledsen men… no bio = no effort. Det är genom din profil som du har möjlighet att visa dina potentiella matchningar vem du är och vad du söker. En ny undersökning visar även att det är äkthet och öppenhet som medlemmarna på Tinder värdesätter högst just nu. Hela 48 procent av de mellan 18 och 25 år uppger att de främst söker efter en autentisk person som vågar vara sig själv fullt ut.

Med en generös profil blir det dessutom lättare för dina matchningar att inleda givande konversationer om saker som du faktiskt bryr dig om.

Tänk många och varierade bilder

När det kommer till bilder finns det mycket att tänka på. För det första: Se till att de du valt ut är hyfsat nytagna. Det är framförallt en fördel när du och din matchning ska gå på er första dejt eller ringa varandra på Facetime.

Sen gäller det att inte snåla. Ju fler bilder som visar vem du är på desto bättre. Men skippa gänget nästan likadana selfies – enligt Tinders medlemmar har den perfekta profilen olika bilder från olika situationer. Låt fotona berätta en historia, där var och ett bidrar med ny och spännande information. Bilder kan alltså vara ett bra sätt att berätta om din hobby, dina intressen eller dina favoritplatser.

Annons

Använd Tinders funktion Fotoverifiering

Det handlar om några enkla steg, och vipps har du en blå check i din profil som visa dina potentiella matchningar att det verkligen är du på bilderna. Verifierade profiler ger (inte helt oväntat) fler likes, så det här är verkligen ett måste.

Sist men inte minst: Rådfråga en vän

Det är alltid bra att konsultera med någon närstående, så avsluta din profilstädning med att be din mest ärliga vän om råd.

Vilka bilder ska jag ha i min Tinderprofil?

Förutom att vägleda sina användare i hur man maximera sin profil har Tinder även valt att avslöja vilka bilder som är mest framgångsrika i appen.

  • Visa glädje! Faktum är att en första bild där du ser glad ut ger 10 procent fler likes.
  • Strunta i glajjorna och visa hela ditt ansikte! Bilder utan solglasögon ger fler likes.
  • Undvik gruppbilder! Folk är här för att se dig, inte för att leka gissningsleken… Gruppbilder får 4 procent färre likes än porträttbilder. Om du använder gruppbilder, se till så att du står i mitten av ditt härliga gäng och ser ut att ha kul.
  • Hundtricket funkar, i alla fall på Tinder! 10 procent av alla profilbilder på Tinder inkluderar en lurvig vän och just de tenderar att få 5 procent fler likes.

Foto: Skärmdump från Emily in Paris

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons