Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

3 tecken på att personen du dejtar är emotionellt otillgänglig

28 jun, 2023 
AvPenellope Ness
3 tecken på att någon är emotionellt otillgänglig
Du och din partner har dejtat ett tag, men ni lyckas inte ta relationen till nästa nivå. Kan det vara för att ni inte ses särskilt ofta? Här är tre tecken som kan tyda på att din partner är emotionellt otillgänglig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Khloé Kardashians dejtinghistoriaBrand logo
Se Khloé Kardashians dejtinghistoria

Tänk dig att du träffar någon, ni klickar, allt verkar fungera bra – men plötsligt känner du att det finns en viss distans mellan er. Du kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men något har förändrats. Din partner är inte lika tillgiven, lyhörd eller närvarande som hen var när ni först började träffas.

– Emotionell otillgänglighet är oförmågan eller bristen på vilja att bygga en känslomässigt anknytning till en annan person, berättar Dr Parker för Cosmopolitan, och en red flag för många när det kommer till relationer.

Att försöka nå en känslomässigt otillgänglig partner kan kännas skrämmande, men det finns lösningar. Det viktigt att förstå och tackla problemet ihop. Men hur vet man egentligen att ens partner (eller att du själv) är emotionellt otillgänglig?

Annons

3 TECKEN PÅ ATT NÅGON KAN VARA KÄNSLOMÄSSIGT OTILLGÄNGLIG

För att hjälpa dig i jakten på en partner och för att lära dig känna igen beteendet, listar vi tre beteenden som kan tyda på att personen du dejtar är emotionellt otillgänglig:

1. De fokuserar bara på sig själva

Din partner prioriterar eller inkluderar inte dig i sina planer, och ni träffas bara någon kväll i veckan. Detta kan tyda på att de är känslomässigt otillgängliga. Och det är svårt att forma en djup och långvarig relation med en person som du knappt träffar.

2. De undviker känslor

En känslomässigt otillgänglig partner är oftast inte särskilt bekväm med att prata om någonting gällande känslor. De kommer inte bara att undvika sina egna känslor, men även dina. Vill du ventilera om en tuff dag på jobbet? Eller kanske prata om en osäkerhet? Tyvärr finns risken att det blir en ensidig konversation.

3. De letar konstant efter problem

Om din partner konstant letar fel kan förhållandet snabbt kännas dränerande. De klagar på maten på restaurangen där du bokade bord eller så tycker de att du inte svarar tillräckligt snabbt på sms. Hur mycket du än kämpar, verkar hen alltid hitta ett fel. Det är svårt att ingå i en relation med en person när man inte känner sig tillräcklig.

Källa: Cosmopolitan
Foto: Sarah Treacher/Launchmetrics.com/Spotlight

Kourtney & Travis kärlekshistoria – en tidslinjeBrand logo
Kourtney & Travis kärlekshistoria – en tidslinje

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons