Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Studie: Intelligenta kvinnor svär mer än andra

05 sep, 2017 
AvIda Gustafsson
De som svär har högre intelligens.
Att vara ful i mun behöver inte vara fel – vi svär, det är helt sant!
Annons

När allt går åt skogen kan det vara skönt ge utlopp för ilskan genom en ordentlig svada. Men för en del av oss har de fula orden letat sig in i vår vardagsvokabulär, som ”skithungrig”, ”fan vad kul”  eller att det var ett ”så jävla jobbigt träningspass”.

Om du känner lite skuld om någon anmärker: ”Vad du svär!” ska du kanske ta det som en komplimang, för det är inte helt fel!

Detta kan kopplas till svordomar

Forskare på amerikanska University of Rochester frågade 1000 personer om 400 olika vanor och de såg ett start samband mellansvordomar och intelligens. Smarta personer svor mer än andra.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

En pikant detalj är att det även upptäcktes även att personer som svär mer även har en benägenhet att gå runt naken hemma och har en försmak för kryddstarka frukostar.

Dessutom finns det en annan studie som visar att det är bra att svära, det kan bidra till att vi orkar genomföra längre träningspass – med mer intensitet.

Läs mer:

Annons