Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Snook-Daniel på egen hand

23 nov, 2010 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter Oskar Linnros är det dags för Snook-kollegan Daniel Adams-Ray. I november kommer hans debut Svart, vitt och allt däremellan.

Hur känns det att stå på egna ben?

– Det känns fantastiskt, men jag skulle ljuga om jag sa att det var helt befriande. Med större kreativt utrymme kommer även ett större ansvar. Rent musikaliskt har jag kunna bejaka mina rötter. Soundet i första singeln Dum av dig är Soukous-inspirerat (västafrikansk pop), texten är nära och naken. Jag hade aldrig skrivit den låten som medlem i bandet Snook.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vad är för- och nackdelarna med att vara soloartist?

– Jag är en känslomänniska med hjärtat på utsidan. Om den kreativa processen i en låt blir för utdragen gräver jag ner mig själv, svär och slår i väggar. Arbetar man tillsammans med andra är det enklare att behålla fötterna på jorden.

Annons

Du växte upp i Kenya, Holland och Sverige. Har din brokiga bakgrund påverkat din musik?

– Absolut! Jag inbillar mig att jag har ett unikt berättarperspektiv i och med min bakgrund. Jag har upplevt en hel del fina och fula saker. På skivan har jag samlat min spretiga historia och för första gången känner jag att det är något som jag är helt och hållet stolt över!

Du har också lanserat klädmärket Lagom. Vad inspireras du av som designer?

– Inspirationen kommer främst från de duktiga människor jag jobbar med. Samtidigt designar jag alltid kläder som jag själv vill bära och som jag tycker saknas. Jag gräver där jag står, vare sig det handlar om musik eller mode.

av KRISTIN LUNDELL foto JOHN SCARISBRICK

Annons