Småsyskon är bättre bilförare än sina äldre syskon

Äldst eller yngst i syskonskaran? Det kan avgöra hur bra (eller dålig) du är på att köra bil, visar en ny undersökning.
18 augusti, 2017

Är du yngsta syskonet i familjen? Grattis, då är det inte helt omöjligt att du är syskonskarans allra bästa förare enligt en ny undersökning.

Det är brittiska Privilege car insurance, ett företag som jobbar med bilförsäkringar, som har utfört undersökningen. Undersökningen visar tydligt att storasyskon inte verkar briljera i trafiken utan snarare tvärtom. Desto ljusare ser det ut för de yngre syskonen, som är bättre bilförare än sina äldre syskon och inte gör lika mycket misstag ute i trafiken. Så om storasyskonen ofta råkar ut för böter vet du varför.

Storebröder allra värst i trafiken

 

I undersökningen tillfrågades 1 395 bilförare och resultatet för de äldre syskonen visar att hela 89 procent är benägna att köra för fort, 35 procent är benägna att bötfällas, 47 procent irriterar andra förare genom att tränga sig och 46 procent kör mitt i vägen. Värst av alla var storebröderna.

Vanligt att sminka sig bakom ratten

Att sminka sig bakom ratten verkar också höra till vanligheterna. 17 procent av storasyskonen erkände att de ofta sminkar sig bakom ratten och hela 30 procent använder telefonen bakom ratten, trots att det i Storbritannien är helt förbjudet. Småsyskonen å andra sidan är enligt undersökningen de bästa förarna. När det gäller ensambarn räknas de också till de mest hänsynsfulla bilförarna.

Så om du är yngst i familjen kanske det inte är helt otippat att du är den bästa föraren – och att du får vara lite extra vaksam när storasyskonen kör.

Källa: Metro UK Foto: IBL

Läs mer:

Ny studie: Kvinnor är bättre bilförare – här är anledningen

18 störigaste sakerna vi som kör får höra från dig som sitter bredvid

Experten: ”Kvinnor är bättre än män på att köra bil”

Kör du BMW? Då är du förmodligen otrevlig i trafiken