Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

9 saker gen Z gör – som millennials inte förstår sig på

22 feb, 2021 
AvStina Dahlgren
AvStina Dahlgren
två glada tjejer håller varandra i handen
Använder mittbena, spelar in TikTok-videor i matbutiken och lägger rouge på näsan – här är 9 saker gen Z gör som millennials verkligen inte förstår sig på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Saker millenials gör som gen z stör sig påBrand logo
TV: Saker millenials gör som gen z stör sig på

I alla tider har olika generationer haft svårt att förstå sig på varandra. Våra mor-och farföräldrar är mossiga och lyssnar på dålig musik, våra föräldrar förstår sig inte på mode, och våra barn är tydligen noll allmänbildade – hur kan de inte veta vem Richard Herrey är?!

Vad är gen Z och millennials?

Några som både förstår varandra och krockar extremt mycket samtidigt är gen z och millennials. En millennial är faktiskt INTE en person som är född runt millenieskiftet som man kanske kan tro, det är istället en person som var ung på 00-talet. Enligt Pew research är en millennial en person som är född mellan 1981 och 1996. Alla som är födda 1997 till 2012 räknas som den nya generationen, det vill säga gen Z (generation Z).

Annons

Trots att de två generationerna ligger så nära varandra i tid finns det mycket vi inte förstår hos varandra. Modetrender, frisyrer, uttryck och beteende på sociala medier är bara några av alla saker där de två generationerna krockar rejält. Här har vi listat 9 saker som den yngre generationen gör, men som millennials verkligen inte förstår sig på.

9 saker gen Z gör som millennials tycker är så konstigt:

Har håret i mittbena

Seriöst, vi millennials kan verkligen inte se bra ut i mittbena?! Vi erkänner att det ser jättebra ut på andra, men när vi själva provar blir det katastrof. Sorry, det går bara inte.

Spelar in TikTok-videos överallt utan att skämmas

Jo, vi har provat den där dansen hemma i vardagsrummet. Och vi har testat att göra TikTok-utmaningar med vår partner. Hemma. Jag upprepar: Hemma! Vi skulle aldrig få för oss att ställa oss i matbutiken och spela in en video. Eller än mindre på gatan där alla grannar kan se oss.

Gör så här när något är hysteriskt kul:

Kallar jazzbyxor för ”leggings med utsvängda ben”

jazzbyxor

Att gen Z kallar jazzbyxor för leggings med utsvängda ben är bara så fel. Tro inte att ni kan stjäla jazzbyxorna från oss genom att kalla det något annat. Det var vi millennials som upptäckta hur fantastiska dessa brallor är, och vill ni använda dem så kalla det bara för dess riktiga namn – jazzbyxor!

Filmar er själva när ni gråter

Sminkar extra mörka ringar under ögonen

tjej sminkar mörka ringar under ögonen

OBS det är inget fel med mörka ringar under ögonen, men måste ni sminka dit extra? Det är liksom provocerande att ni yngre kan välja när ni vill ha och inte ha mörka ringar under ögonen. Det är också provocerande att vi millennials spenderat både tid och pengar på otaliga concealers (typ Rimmels tjocka concealer på stift) för att få bort de mörka under ögat. Plötsligt är det trendigt. Vi förstår verkligen inte.

Annons

Ålders-skammar alla födda innan 1997

Tydligen är det värsta som kan hände i ens liv att fylla 25. För då blir man jättegammal. I alla fall enligt gen Z.

Tycker att alla som använder gråtskratt-emojin är riktigt, riktigt gamla

Då var man officiellt tant. Gråtskratt-emojin är tydligen något endast lastgamla personer använder. Folk som är födda innan 1997 vill säga.

Lägger rouge på näsan

I sminkvideor på sociala medier är det plötsligt supertrendligt att lägga rouge på näsan. Vi förstår inte vad det skulle vara bra för? Rouge har man på kinderna och ingen annanstans enligt millennials.

Inspo: Buzzfeed

Foto: TT, Twitter, TikTok

LÄS MER:

18 coola millenials att hålla koll på

Tv-hunkarna vi var kära i på 90-talet – så ser de ut idag

Se också: 5 av det bästa REUNIONBILDERNA från våra favoritserier och filmerBrand logo
Se också: 5 av det bästa REUNIONBILDERNA från våra favoritserier och filmer

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons