Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

18 coola millenials att hålla koll på 2017

10 mar, 2017 
AvELLE -redaktionen
Kreativa, orädda och självklara tar de plats i offentligheten och gör avtryck som påverkar både samtiden och framtiden 2017. Året till ära utser ELLE 18 svenska millennials med girlpower extraordinaire som visar att allt är möjligt!
Annons

1. Aino Jawo och Caroline Hjelt, 30 år, musiker

Starka, men sårbara. Sjukt roliga, men ändå seriösa. De ger allt, men tar ingen skit. Millenial-redaktionen har vuxit upp och längst fram i ledet står Icona Pop.

2. Alicia Vikander, 28 år, skådespelerska

Vår starkast lysande Hollywoodstjärna som redan kammat hem en Oscar. Syns snart i Lisa Langseths internationella debut Euphoria, där hon spelar mot Charlotte Rampling och Eva Green. Produktionen? Den står Alicias eget produktionsbolag Vikarious Production för!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Icona Pop.

3. Silvana Imam, 30 år, rappare

Naturkraften skapade en feministisk powervåg över hela musiksverige. Silvana Imam är mer än hiphop – hon är en hel rörelse. Senare i år kommer dokumentärfilmen om henne.

Annons

4. Clara Henry, 22 år, videobloggare, författare, programledare, designer

Melodifestivalens programledare är Nordens största kvinnliga videobloggare, har gjort succé med bokdebuten Ja jag har mens hurså? och har nästan en halv miljon följare på Instagram.

5. Nikeisha Andersson, 24 år, regissör och filmproducent

Underbarnet har producerat över 100 musikvideor och haft kunder som UEFA Champions League, Island Records och Drakes pappa (!). I år kommer hennes första långfilm Para knas – och hon har redan börjat på nästa.

6. Kenza Zouiten, 25 år, bloggare, designer, programledare, entreprenör

Från bloggare till mångmiljonaffärer på tio år – Kenzas bolag drog in över fem miljoner kronor i fjol (dessutom sålde hon 20 procent av sitt klädmärke Ivyrevel till H&M för 20 miljoner kronor). Himlen är taket för denna affärskvinna.

Kenza.

7. Simone Giertz, 26 år, uppfinnare och videobloggare

Med smeknamnet ”Drottningen av värdelösa robotar” – och över 350 000 prenumeranter på Youtube – har hennes roliga uppfinningar tagit henne hela vägen till Tested.com i techvärldens epicentrum San Fransisco.

Annons

8. Rachel Bråthén, 27 år, yogainstruktör och filantrop

Med sina ärliga inlägg inspirerar Rachel ”Yoga Girl” Bråthén två miljoner följare på Instagram från sitt drömställe, hennes eget yogacenter på Aruba. Utöver sin hälsopassion använder hon sin plattform för att driva filantropiska frågor om hållbarhet, utbildning och djurrätt.

9. Elsa Hosk, 28, supermodell

Hon är en av Victoria’s Secrets änglar sedan många år, men med 3,1 miljoner instagramföljare lyser hennes stjärna på modellhimlen bara starkare och starkare. Nu tar hon steget in bakom modekulisserna med märket Lola Rebella tillsammans med designer Johanna Dauphin.

10. Sarah Sjöström, 23 år, simmare

En hel skattkista av guldmedaljer från EM, VM och OS är Sarah från Rönninge landets främsta idrottsstjärna, som visar att det går att leverera som bäst när det krävs som mest. Nu kör hon stenhårt inför OS i Tokyo 2020.

Elin Kling.

11. Laleh, 34 år, artist, låtskrivare och producent

Medan popprinsessan fortsätter att sälja ut arenorna som artist i Sverige, satsar hon på att bli låtskrivare och producent i sin andra hemstad, Los Angeles. Med siktet inställt på att bli den första kvinnliga Max Martin.

Annons

12. Sofia Bernadotte, 32 år, prinsessa

Från Paradise hotel hela vägen till slottet – vår nyaste prinsessa sitter på en maktfaktor med växande potential inom mode, design och välgörenhet.

13. Elin Kling, 33, designer och modeentreprenör

Back in the day räckte det med att Elin Kling bloggade om ett visst plagg för att det skulle sälja slut samma dag. I dag väljer hon att hålla sig bakom kulisserna, men hennes signaturstarka linje Tôteme talar för sig själv. Vi ser fram emot att se mer av Elin när hon nu byter New York mot Stockholm.

14. Saga Becker, 28, skådespelare

Hon fick en guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll med filmen Nånting måste gå sönder och skrev historia (som första transse fortsätter Saga Becker att kämpa för hbtq-rättigheter. Senast såg vi henne i SVT:s Tjejer som oss. Vi ser fram emot hennes debutroman!

Seinabo Sey.

15. Annie Lööf, 33, partiledare och riksdagsledamot

Annie Lööf var inte ens 30 när hon tog över partiledarposten för Centerpartiet och klev in i (förra) regeringen. Håller stenhårt fast vid sin övertygelse oavsett hur hårt det blåser – och om någon kan hantera en mansplainer är det hon!

Annons

16. Isabella Löwengrip, 26, entreprenör, författare, föreläsare, bloggare

En gång i tiden var ”bloggare” något man fnös åt. Att så inte längre är fallet är till stor del Isabella ”Blondinbella” Löwengrips förtjänst. Från skönhetsprodukter till skor – hon är superentreprenören med en osinlig förmåga att återuppfunna både sig själv och starta nya företag.

17. Seinabo Sey, 26, artist

Soulpopsångerska och superstar, prisad och politisk. Sedan genombrottet med Younger har Seinabo Sey vunnit statyetter, blivit frimärkesmotiv, kämpat för att lyfta mänskliga rättigheter och gjort internationell succé. Just nu befinner hon sig i studion och vi hoppas på ett nytt album – vi längtar efter resultatet!

FAKTA Millennials
Generationen millennials, generation Y eller MTV-generationen som den också kallas, omfattar personer som är födda mellan tidigt 80-tal och mitten av 90-talet. Utmärkande för dem (oss!) är att datorer, mobiler och internet har funnits i stora delar av livet. De är uppväxta med uppmaningen att ”Du kan bli vad du vill” och har ett gott självförtroende. Men de höga förväntningarna på omvärlden och på dem själva har också lett till att många lider av psykisk ohälsa. Enligt forskning har minst 20 procent en invandrad förälder. Efter millenials kommer generation Z, dit hör personer födda mellan (ungefär) 1996 och 2000.

Annons