Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så vågade Womensync satsa på sin dröm

29 okt, 2021 
AvHannah-Fina Rohrmüller
Grundarna bakom Womensync tittar in i kameran och ler.
Att säga upp sig från jobbet och våga satsa på sin dröm och idé kan kännas läskigt, men just det gjorde Susanna Moen och Norrbom när de lanserade Womensync. ELLE har träffat grundarna bakom konceptet Womensync, som berättar om hur drömmen blev verklighet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
24 timmar med WomensyncBrand logo
24 timmar med Womensync

Susanna Moen och Sara Norrbom är grundarna bakom Womensync. Genom deras podd Womensync, deras sociala medier och sajt vill de öka förståelsen för den kvinnliga kroppen, biologin och menscykeln.

– Vårt mission och allt vi gör bottnar i att vi vill underlätta för kvinnor att må så bra som möjligt, oavsett dag på månaden. Vi vill att kvinnor ska kunna känna kraften i sin kvinnliga biologi och leva i sin fulla kapacitet hela månaden.

Genom Womensync förmedlar de kunskap, inspiration och praktiska verktyg som ska hjälpa kvinnor att nå sin fulla kapacitet.

– Det som är fint med Womensync är att det kommer att följa oss för vi förändras, världen förändras. Nu har vi fokuserat mycket på en yngre målgrupp och sen komma in i andra stadier som graviditet och klimakteriet. Det är delar som vi vill utveckla. För oss kommer det alltid att vara viktigt att lyfta frågor och ämnen som andra kanske känner är utmanande eller som det inte har pratats så mycket om, säger Susanna.

Susanna Moen och Sara Norrbom tittar in i kameran och ler.

Vad har det funnits för lärdomar längs vägen?

– Vad har vi inte lärt oss? Rent praktiskt har vi lärt massor. Också så har man lärt sig en hel del om sig själv. Dels att veta sina styrkor och svagheter, dels våga pusha svagheterna. Även om man inte har gjort sakerna tidigare, eller om saker är obekväma, att man gör dem ändå. För det är så man kommer framåt, säger Sara.

Sara och Susanna har även en podcast – Womensync, där de bland annat pratar om oregelbunden mens, infertilitet, PCOS och PMDS.

– Samtalen kommer handla om allt ifrån; Hur du kan använda menscykeln som ett verktyg i vardagen? Hur kan du förebygga och ta dig ur mensrelaterade besvär genom livsstilsförändringar? Vi kommer även komma in på ämnen som graviditet och födslar, klimakteriet, hur tankar och känslor påverkar hormoner, mat för menscykeln och mycket mer.

Womensync: "Så synkar du din menscykel med vardagen"Brand logo
Womensync: "Så synkar du din menscykel med vardagen"

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons