SÅ HAR ARTISTERNA PÅVERKATS AV PANDEMIN

SÅ HAR ARTISTERNA PÅVERKATS AV PANDEMIN

Dotter, Nea och Myra Granberg

Under 2020 har publikhaven tystnat. Mängder av spelningar och festivaler har ställts in. Musikbranschen har fått ställa om och artisterna har tvingats hitta nya sätt att arbeta. ELLE har har pratat med några av dem för att höra hur de påverkats av pandemin.
22 december, 2020

Den 27 mars 2020 fattade regeringen beslut om att förbjuda allmänna sammankomster med mer än 50 personer. Konsertlokaler och arenor i Sverige har sedan dess ekat tomma.

Kulturbranschen är en av många branscher som drabbats hårt av pandemin. Inställda konserter har inneburit förlorade inkomster och en förändrad vardag för både de som står på scenen och de som arbetar bakom.

Hör artisterna berätta om sina upplevelser av 2020.

NEWKID

Mitt 2020: Newkid
Slå på ljud

Newkid är aktuell i Så mycket bättre. Toppar just nu listorna med tolkningen "Du måste finnas". Nominerad i kategorin årets låt på P3-guld galan.

Dotter

Mitt 2020: Dotter
Slå på ljud

Dotter kom tvåa i Melodifestivalen 2020 med låten "Bulletproof". Är aktuell igen i Melodifestivalen 2021.

Myra Granberg

Mitt 2020: Myra Granberg
Slå på ljud

Myra slog igenom med hiten "Tills mitt hjärta går under". Är nominerad i två kategorier på P3 Guldgalan 2021 – Framtidens Artist och Årets Pop.

NEA

Mitt 2020: Nea
Slå på ljud

Neas debutsingeln "Some say" var under sommaren den nionde mest spelade låten på radio i Europa och har över 300 miljoner spelningar på Spotify.

LÄS MER:

Nya filmer och serier på Disney plus i januari 2021

Newkid om smärtsamma uppbrottet från flickvännen

Newkid: "Låg på min tjejs bröst och kollade mellan mina fingrar"