Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Så designar du om din iPhone med nya iOS 14

22 sep, 2020 
AvNina Nyström
Blake Lively kolla telefonen och bild på snygg skärm
Med Apples nya uppdatering, iOS 14, öppnade sig plötsligt en ny värld för iPhone-användare. Nu kan du nämligen skapa din egen, helt personliga look på din telefon och padda. Kolla in hur du gör steg för steg och inspireras av fina exempel här.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Medan Android har haft en mer flexibel design har Apple lagt stort fokus på användarvänlighet och konsekvens i sitt utförande. Bra i och för sig, men en nackdel för den som tycker att utseendet är viktigt.

Men, med nya uppdateringen som lanserades i mitten av september kan alltså även iPhone-användare variera hemskärmens utseende i det oändliga. Allt beror på hur mycket tid du vill lägga ner. Youtube, TikTok och Twitter svämmar över av folk som visar upp sina skapelser.  Här du till exempel jättemycket tid (och jättemycket talang) kan du åstadkomma exempelvis något sådant här:

Guide: Så skapar du en personlig hemskärm på iPhone

Här går vi kort igenom nyheterna med iOS 14 och ger tips på hur du kan skapa en personlig hemskärm. Inga supertekniska skills krävs, däremot kan det behövas lite tid och tålamod.

Annons

Först och främst, se till att ha gjort den senaste uppdateringen och ha fixat en bakgrund och ett ikonpaket du vill installera. Det finns en del färdiga paket att ladda ner (en smidig lösning!) men vill du ha mer kreativ frihet kan du hitta det mesta genom några googlingar. Alla bilder och symboler du kan googla dig fram till kan du alltså använda som ikoner istället för de vanliga.

Widgets till iPhone

Widgets är en av de mest uppskattade nyheterna med iOS14 och inkluderas när du laddar ner appar från App Store. Widgets ger dig en smidig överblick över exempelvis påminnelser, väder eller kalender. Appen Widgetsmith hjälper dig att göra dina widgetar personliga med hjälp av till exempel bilder, färg och typsnitt.

Personligt utseende på appar

Möjlighet att byta utseende på appar lanserades redan med iOS 12 2018, men med den nya widgetuppdateringen har funktionen fått nytt liv. För att skapa personligt utseende på dina appar behöver du se till att du har appen Genvägar.

Annons

Öppna appen och klicka Skapa genväg > Lägg till åtgärd > välj vilken app du vill designa och döp din skapelse. För att ge den en personlig look och lägga till den på hemskärmen, klicka på de tre prickarna. Välj sedan vilken bild du vill använda dig av från din kamerarulle. Voilà!

Låter det krångligt? Kolla in den här instruktionsvideon:

Nackdelar med personliga hemskärmar med iOS 14

Genvägsappen är alltså inte skapad för att Apple tyckte att det kunde vara kul med lite mer kreativitet, utan är helt enkelt en ”fulväg” till en snyggare telefon.

Därför är systemet inte helt optimalt ut funktionssynpunkt och nackdelen med den personliga looken är till exempel att varje gång du sedan klickar på appen kommer den öppnas via Genvägar-appen. En annan nackdel är att du inte kan se notiser på appen.

Förhoppningsvis är detta något det går att hitta en lösning på snart, men tycker du att utseendet är viktigt får du helt enkelt att stå ut just nu.

Foto: TT/Instagram/Twitter

Källa: Popsugar, The Verge

LÄS MER:

6 foto- och redigeringsappar du måste testa om du har iPhone

Så påverkar tekniken och apparna din sömn

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons