Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Streamingturism och en ny wellnessvåg – här är resetrenderna för 2023

05 dec, 2022 
AvPenellope Ness
Resetrendern som spås bli populära 2023
Vi ser alla fram emot att få planera vår nästa semester, men kanske är i behov av inspiration? Resandet 2023 kommer att handla om att utforska nya platser, sätta hälsan i fokus och att bryta de gamla reserutinerna – här är resetrenderna som spås bli stora inför det kommande året!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sofi Fahrmans guide till ParisBrand logo
Sofi Fahrmans guide till Paris

Inför 2023 är det allt fler som inspireras och bokar resor till platserna de ser på sina skärmar, tv-serier och filmernas inspelningsplatser har större inflytande är någonsin. Och efter många år av pandemi är hälsan en av de högsta prioriteringarna för många och intresset för wellnessresor har ökat inför det kommande året.

STREAMINGTURISTERNA: inspireras av filmer och serier

Netliflix-serien Emily in Paris har garanterat inspirerat fler till att boka sin nästa resa till Paris
Vem vill inte njuta av en kaffe och croissant i Paris?

Vackra stränder, livliga städer eller mysiga stugor i fjällen – är det konstigt att dessa filmiska miljöer inspirerar allt fler när det kommer till resedestinationer? I en undersökning av hotels.com (reklamlänk) svarar majoriteten att de har övervägt att besöka en destination efter att ha sett den i en serie eller film. En tredjedel av dem har till och med bokat en resa tack vare populärkulturens inflytande.

Annons

Toppdestinationerna inkluderar bland annat New York, vars igenkännbara skyskrapor ofta syns i filmer och serier. Toppstaden att besöka är Paris, och länderna Italien och Hawaii med vackra miljöer har också varit populära inspelningsplatser som inspirerat.

Wellnessresor: prioriterar hälsa

White lotus första säsong utspelar sig på Hawaii
Det vackra hotellet från White lotus första säsong prioriterar hälsan med spa och vackra miljöer.

Inför 2023 är det allt fler som sätter välmående i fokus, och vill prioritera sin psykiska och fysiska hälsa. Därför har det blivit allt mer populärt att kombinera semestern med välmående, genom de populära wellnessresorna.

Spanien är fortsatt en huvuddestination bland svenskar, även när det gäller wellness-semestern. Men yngre gen z säger att de föredrar att åka på en mer äventyrlig semester till Maldiverna, Italien eller Bali.

Annons

För att anpassa sig efter de nya behoven har allt fler hotell satsat på att erbjuda rogivande program och aktiviteter som uppmuntrar resenärer att komma närmare naturen. Naturnära aktiviteter så som sylvoterapi, skogsbad och fruktskörd också är mer populära än klassiska aktiviteter som golfsemester och meditation.

Trestjärnigt: prioriterar Fler resor

Sarah Jessica Parker i serien And just like that... som utspelar sig i New York City.
Man hade inte tackat nej till en semester i New York City, undrar om det finns några bra trestjärniga hotell?

Resenärer letar också efter smartare sätt att utforska världen under det kommande året, men de vill helst inte behöva offra bekvämlighet. Fler anser att värde för pengarna när det gäller boende och resor är viktigare än någonsin. Därför har intresset för trestjärniga hotell ökat globalt.

Annons

Den skiftande mentaliteten verkar ha kommit efter pandemin, allt fler vill hellre åka på fler resor och istället bo på trestjärniga hotell, än att spendera allt på en enda lyxsemester. Och färre stjärnor innebär inte alltid lägre standard, många boenden erbjuder fortfarande stilfull interiör och en unik atmosfär.

Vad kommer du att prioritera nästa semester? Sätter du hälsan i fokus eller blir det en Italien-semester efter att ha sett den senaste säsongen av White lotus på HBO? Eller kanske blir ditt 2023 fyllt av flera destinationer?

Foto: HBO

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons