Ny podcast: Anja Forsnor och Alexandra Kamperhaug om hälsa, träning och annat härligt i livet

Bloggarna och ELLE-profilerna Anja Forsnor Wärn och Alexandra Kamperhaug inleder nya året med att lansera sin nya podd: Allt är bra. Idag släpps första avsnittet, vi bad tjejerna berätta mer om sitt nya samarbete.
08 januari, 2018

För trogna ELLE-besökare är Anja Forsnor Wärn (gifte sig och bytte namn i vintras) ett känt ansikte, sedan i våras är även Alexandra Kamperhaug en del av ELLEs bloggteam. Tillsammans startar de nu podden Allt är bra – om träning, hälsa och annat härligt i livet.

I podcasten tar de upp de senaste tränings– och hälsotrenderna: allt ifrån de snyggaste träningskläderna och bästa gymövningarna till det senaste gröna pulvret och den bästa träningsmaten. De tar upp tränings– och hälsomyter och sina egna reflektioner kring dem.

– Det ska vara en tillåtande och mänsklig hälsopodd – helt fri från hets, stress och dieter, säger de om innehållet.

Vad får man i er podd som man inte får någon annanstans?

– Förhoppningsvis en lite mänskligare och mer tillåtande sida av den lite lätt komplexa hälsovärlden.

Vad kommer ni absolut INTE att prata om?

– Vi kommer aldrig att prata vikt, komma med bantningstips eller några quickfixes. Det känns bara omodernt och inte särskilt fräscht.

Hur känner ni varandra?

– Vi började följa varandra på Instagram för 2,5 år sedan och brukade kommentera varandras bilder. En dag bestämde vi oss för att ses på en kaffe och tre timmar senare kände vi nog båda två att detta var början på något stort. Kärlek vid första ögonkastet.

Vems var idén med podd?

– Vi har länge haft planer på att jobba tillsammans eftersom vi har så lika syn på hälsa och livsstil och känner att vi verkligen kompletterar varandra bra. Formatet podd känns som en bra förlängning av våra bloggar, ett forum som lämpar sig ypperligt för att ventilera lite större frågor och funderingar.

Beskriv varandra med tre ord.

– Alexandra är driven, eftertänksam och jäkligt rolig, säger Anja.

– Anja är proffsig, omtänksam och härlig, säger Alexandra.

Vad är det roligaste ni har gjort tillsammans?

– Vår LA-resa i november slår nog det mesta, en sådan där resa när allt tom blir bättre än man tänkt sig, vi skrattade typ konstant i 6 dagar, på riktigt. Vi insåg snabbt att vi är perfekta traven-buddies.

Vilka poddar lyssnar ni själva på?

Anja:

– Jag lyssnar på Säker stil, Under huden och Veckans bläcka.

Alexandra:

– Är nybörjare på poddar men har fastnat för Skäringer & Mannheimer.

Vilka är era tre bästa hälso– respektive träningstips?

Anja:

– Att addera bra mat och råvaror istället för att sätta upp förbud, att prioritera sin vila och sömn och att omge sig av de personer som får en att skratta och må bra.

Alexandra:

– Sätt rimliga mål för hur ditt liv ser ut i sin helhet. Flytta fokus från hur träning får dig att se ut till hur det får dig att känna och må. All träning ÄR bättre ingen träning.

Podcasten kommer med nytt avsnitt varje måndag, perfekt att ladda nya veckan med energi och pepp. Lyssna på första avsnittet här:

Foto Hanna Skoog