Ny forskning visar att vi blir friskare av vin, ost och choklad

En nya studie, som vi älskar, menar att vi absolut inte bör sluta med godsaker som choklad, ost och vin om du vill hålla dig frisk och smal.
14 april, 2016

Många tänker att det är svårt att gå ner i vikt och hålla sig hälsosam eftersom de tror att de inte kommer få äta och dricka favoriter som choklad och vin.

Men nu presenterar en framstående brittisk forskare teorier från sin nya bok The diet myth: The real schience behind what we eat, som tvärt emot den föreställningen uppmanar oss att dricka vin och äta choklad och goda ostar.

Anledningen, säger professor Tim Spector på Kings College i London, är att vi behöver dessa produkter för att utveckla en hälsosam bakteriekultur i magen.

– Vi förtär de här mikroberna och de hamnar i vår mage, där de blandas upp med ny mat som vi introducerar genom åren. Ju mer diversifierad mat vi äter, desto större variation får vi på dessa mikrober, och det gör oss friskare, sa han till The Mail.

Under sitt framförande på Oxfords literära festival sa han att choklad, vin och ost är bra när det gäller att skapa nyttiga bakteriekulturer, men att fet och söt snabbmat kan radera ut nyttiga bakteriekulturer.

– Undvik halvfabrikat… och njut av ost, choklad och rödvin, säger han.

LÄS OCKSÅ: ÅRETS SMARTASTE VIN ÄR HÄR – PÅSVINET

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: