Nu slipper du p-piller – om din pojkvän bara opererar in den här manicken

Nu slipper du p-piller – om din pojkvän bara opererar in den här manicken

En tysk uppfinnare har tagit fram ett litet inplantat som låter killar stänga av och sätta på sin förmåga att få barn med en knapptryckning. Och ja – den opereras in i pungen.
08 januari, 2016

Med det nya implantatet – som är ett slags spiral för killar – hoppas uppfinnaren Clemens Bimek att fler män ska ta ansvar för att förhindra oönskade graviditeter.

Det lilla reglaget, som fått namnet Bimek SLV, är 1,8 cm långt, väger två gram och opereras in i sädesledarna – en operation som tar ungefär 30 minuter.

Fri från hormoner

Sedan kan bäraren stänga av och sätta på flödet av sädesceller genom ett slags strömbrytare som känns genom huden.

En säkerhetsspärr förhindrar att flödet sätts på av misstag.

Implantatet blir alltså som en tillfällig vasektomi, fri från hormoner, och är tänkt som ett alternativ till p-stavar, spiraler och andra preventivmedel.

25 frivilliga

Men även om Clemens Bimeks spermaspärr görs i ett material som anses säkert för implantat varnar tyska experter för bieffekter.

– Jag tror att det här implantatet kan leda till att ärrvävnad byggs upp i sädesledaren, säger doktor Wolfgang Bühmann, talesperson för tyska urologförbundet till Der Spiegel,

Men Clemens Bimek själv har inte märkt av några bieffekter av sitt implantat.

Just nu är han ensam i världen om att ha det, men det ska det bli ändring på – 25 frivilliga kommer att få sina Bimek SLV redan nu i vår.

Sugen på att veta mer? Kolla det här klippet – och dela det här med någon som borde läsa det.