Möt Felicia Masalla – ny bloggare på ELLE.se

Felicia Masalla börjar blogga på ELLE.se

Felicia Masalla börjar blogga på ELLE.se.

Foto: Felicia Masalla
Hon har plåtat ELLE-galan, drömmer om att ha Beyoncé som motiv och inspireras framför allt av solen. Nu börjar Felicia Masalla blogga på ELLE.se. Lär känna henne här!
09 december, 2020
Felicia Massala – ny bloggare på Elle.se
Slå på ljud

Felicia Masalla började fotografera efter att hon fått en kamera av sin mamma som 15-åring. Nu har hon hunnit fylla 22 år, jobbar som fotograf och har bland annat plåtat ELLE-galan. Nyligen har hon dessutom ställt ut digitalt på Fotografiska. Motiven var bilder från Black lives matter-manifestationen tidigare i år.

Hon är bosatt både i Stockholm och på Bali men befinner sig just nu i Stockholm på grund av pandemin. Felicia Masalla är ELLE:s senaste bloggare och kommer bjuda på allt från behind the scenes-detaljer från plåtningar till tips på hur du driver eget företag.

– Jag är så oerhört peppad! Det ska bli så spännande att gå från att stå bakom kameran, till att nu visa lite mer. Jag ser det som en ny utmaning, säger hon.

Lär känna Felicia Masalla – ny bloggare på ELLE.se

Namn: Felicia Neema Masalla Eriksson.
Ålder: 24.
Bor: Sverige/Bali.
Familj: Mamma, pappa och två halvsyskon. I framtiden hoppas jag att fylla det med en vovve, - eller flera!
Gör: Fotograf.

Felicia Masalla är fotograf och bloggar på Elle.se

”Jag ser det som en ny utmaning”, säger Felicia om att börja blogga på Elle.

Vem är du i fem meningar?

– Så svårt, jag har därav låtit mina kära vänner besvara denna fråga! Såhär säger dem:

Ella: ”En glädjespridare som kan få vem som helst att bli på bättre humör.”

Sade: ”Du är öppen och möter situationer och folk med en blankt canvas.”

Fanny: ”Ambitiös och kämpar in i det sista.”

Marika: ”En inspirerande kreatör och människa som ständigt strävar efter utveckling och som har de renaste mest äkta intuitionerna till alla hon möter.”

Jenny: ”Du bryr dig om allt och alla.”

Vad kommer vi få läsa om hos dig?

– Ni kommer att få hänga med behind the scenes på mina plåtningar, läsa om mina drömmar, få tips hur du driver eget företag, att våga satsa på dina drömmar och köra ditt eget race.

Hur kommer det sig att du blev fotograf?

– Jag har sedan länge varit den som alltid fotar allt bland vänner och har alltid velat föreviga minnen. Det var dock inte förrän jag fick min första kamera av min kära mamma, en sommar innan vi skulle ut på roadtrip när jag var runt 15 år, som jag började finna vad som kom att bli min största passion och nu många år senare även mitt jobb.

Felicia Masalla är fotograf och bloggar nu på ELLE.se

Felicia in action!

Vad är viktigast för dig i ditt jobb som fotograf?

– Att aldrig glömma ansvaret och makten jag har bakom kameran.

Drömperson att fotografera?

– De två gudinnorna Erykah Badu och Beyoncé. Kan inte bestämma en, haha!

Vad får du din inspiration från?

– Solen. Allt solens ljus träffar blir ju magi. Det går att leka så mycket med skuggor och linjer som skapas beroende på vad den träffar. Jag slutar aldrig förundras av hur mycket det går att skapa med naturligt ljus. Och musik. På så sätt att jag får så många musikvideos i huvudet av låtar, som jag sedan vill förverkliga genom fotografi.

Vilket är ditt bästa minne från en ELLE-fotografering?

– När jag plåtade Ellegalan 2018! Vi var ett sånt fint team och skapade verkligen magi den kvällen.

Du bor både på Bali och i Stockholm. Hur kommer det sig att det blev just de två destinationerna?

– Jag är uppvuxen i Stockholm och har vänner och familj där och i Uppsala. Bali blev då jag fick ett sjukt jobberbjudande 2019 som fotograf på heltid för ett företag där nere, vilket gjorde att jag flyttade mitt pick och pack dit. På grund av pandemin har jag nu valt att landa i Sverige då nära och kära är det viktigaste dessa tider. Men så fort rådande situation lugnar sig ser jag fram emot att åka tillbaka till mitt andra hem.

Felicia Masalla börjar blogga på ELLE.se

Anledningen till att Felicia delvis bor på Bali är för att hon fick ett jobberbjudande där 2019 och ”flyttade sitt pick och pack dit”, som hon själv säger.

Vilket är det bästa med varje plats?

– I Sverige: Familj och vänner. Svensk sommar är ju även det bästa vi har! På Bali: Att jag fick avsluta varje dag med en solnedgång. Befolkningen är bland de varmaste jag mött. Jag får tillbaka så mycket energi från ön, naturen och människorna, till skillnad från i Sverige där jag känner att min energi dras ur mig. På Bali studsar den åtminstone tillbaka.

Berätta om ditt otroliga landställe! Vad gör du helst när du är där?

– Mitt landställe gömmer sig på en fin gård i Norrland. Vi har åkt dit i stort sett varje sommar under min uppväxt och det är en av mina absoluta favoritplatser på jorden. Spenderar helst tiden där med att bara hänga på gården med släkten, ta promenader i skogen, fiska, dra ut i båten på älven och avsluta dagarna sittandes i en gungstol framför brasan. En Norrlandsidyll! Oavsett hur snabbt livet accelererar älskar jag hur landet alltid står still. Det är ett sånt lugn att komma dit, ladda om och reflektera över hur livet egentligen ser ut. Allt går så snabbt nu för tiden så det är sällan jag landar, om inte där.

Hur har corona-året påverkat ditt jobb?

– I början av pandemin befann jag mig på Bali där mitt jobb påverkades oerhört. Våra intäkter var så beroende av turismen. Allt finns kvar där men ser definitivt inte ut som det gjorde förut. Inte för att det var hållbart med den mängd turister som kom dit men mångas jobb hängde på det. Därav åkte jag till Sverige för att avvakta pandemin och vara med min familj, tills jag kan fortsätta jobba. Här har jag behövt börja om på ruta ett på frilanslivet. Då jag fick jobberbjudandet på Bali under peaken av mitt frilansliv i Stockholm “förlorade” jag allt och har nu behövt börja om igen. I början var det oerhört tungt att banka dörr och pitcha kopiösa mängder varje dag. Jag var helt slut. Men det var så värt det, för nu har äntligen dörren börjat öppnas igen och jag kan äntligen pusta ut. Nu jobbar jag med många kunder jag hade innan jag flyttade och även många nya, vilket jag är så oerhört lycklig för!

Felicia Masalla bor både på Bali och i Stockholm

Under coronapandemin har Felicia lämnat Bali för Stockholm. Men bara tillfälligt. Planen är att hon ska tillbaka.

Jag har listat ut att du tycker om astrologi! Hur är livet som skorpion?

– Jajamen! Intensivt är nog den bästa beskrivningen. Inte nog med att jag har min sol i skorpionen... Jag även min måne i lejonet. Den symbiosen utger en väldig explosiv energi, haha. Jag vill göra allt fullt ut, svart på vitt, ge allt till alla jag möter då jag inte tar något för givet. Jag är väldigt passionerad i allt vilket gör att jag ofta har lite för många bollar i luften. Jag är väldigt social och öppen utåt men släpper in väldigt få på djupet. Hörde jag scorpio trust issues? Tenderar att söka djupa connections och har varken tid eller tålamod för ytliga konversationer. Jag vill ofta dyka djupt eller inte alls. Ett vanligt missförstånd med Skorpioner är att vi är elaka eldtecken. Men vårt element är faktiskt vatten, vilket betyder att vi är oerhört känslosamma, vilket jag definitivt är.

Du har alltid så snygga looks! Hur skulle du beskriva din stil med tre ord?

– Nämen jag tackar! Det känns som att jag knappt lägger någon tankekraft på mina looks nu för tiden, då jag inte hinner. Därav har jag verkligen försökt skapa en så enkel garderob som möjligt. Låter min stilikon till vän Nani beskriva min stil och hon säger: ”Effortless, earthy and sassy!”. Så I’ll take that!

Snälla avslöja hur du får till ditt glow?

– Mitt glow består av en blandad sensation av svett från plåtningar och Weledas Skin Food hudkräm.

Ordspråk du lever efter?

– Detta år har det definitivt varit “No rain, no flowers”. Jag tycker det är så oerhört fint och passande på detta år. Började med en kopiös mängd av regn till följd av corona, att släppa mitt drömliv, börja på ruta ett med frilans i Stockholm igen, till att nu äntligen se saker blomma upp igen. Allt löser sig alltid. När något dåligt händer är det bara för att göra plats för något nytt bättre.

Felicia Masalla börjar blogga på Elle.se

Ett ordspråk Felicia lever efter är: ”No rain, no flowers”.

Du var en av alla som deltog i Black lives matter-manifestiationen i Stockholm i år, hur var den dagen för dig?

– Den var väldigt emotionell. Det finns ingen mäktigare känsla än att se hur många vi är som står upp för det mest grundläggande som mänskliga rättigheter. Att gå från att bara se Instagrams sfär fylld av antirasistiska quotes och hashtags, till att se människor stå där samlade tillsammans i verkligheten, var bland det finaste i år.

Vad känner du idag när du tittar på bilderna du tog då?

– Jag kände främst kärlek och att jag samtidigt var slut, att vi ens protesterade mot detta 2020. Men jag får bara hoppas att jag inte behöver ta mina framtida barn till en enda demonstration mot detta. Jag är även glad att jag tog med mig kameran då, för att bevara minnet. Inte hade jag någon aning om att jag skulle få göra en digital utställning på Fotografiska med dem någon månad senare. Nyper mig fortfarande i armen!

Se Felicia Masallas bilder från Black lives matter-manifestationen i Stockholm

Felicia Masallas utställning på Fotografiska

Felicias egen kommentar till bilden: ”Detta är min absoluta favorit! Det är så mäktigt hur en röst är så stark. Här gick hon och skrek längst gatorna i Stockholm, tillsammans med resten av staden. Det är så lätt att tro att ens ensamma röst inte är tillräckligt stark, i demonstrationer, i rum eller på arbetsplatser. Men faktumet att en kvinnas röst ensam är så stark och även att en folkmassa tar följd i form av ett eko längst gatorna, är så oerhört mäktigt. Får fortfarande rysningar av tanken”.

Foto: Felicia Masalla
Felicia Masalla digital utställning Fotografiska

Felicias egen kommentar till bilden: ”Denna glädjer mig bara på så sätt att de yngre som gick på demonstrationen var de som skrek högst, var argast och som starkast visade att de fått nog. Att tänka sig att det är de som kommer styra i framtiden gör mig bara överlycklig”.

Foto: Felicia Masalla

Läs mer:

Möt Nicole Falciani som nu börjar blogga på ELLE.se

Nu börjar Linnea Henriksson blogga på ELLE.se – möt henne här