Linnea Henriksson börjar blogga på ELLE.se

Linnea Henriksson börjar blogga på ELLE.se

Artisten och låtskrivaren Linnea Henriksson är nybliven mamma och börjar nu blogga på ELLE.se. Bloggen vill hon behandla som en dagbok någon klippt låset på.
11 juni, 2019

Namn: Linnea Henriksson
Ålder: 32
Bor: Stockholm
Familj: Stor
Gör: Artist, låtskrivare, producent och lite annat av bara farten. Nu aktuell som ELLE:s senaste bloggare.

Beskriv dig själv med tre ord!

– Driven, peppad och tankfull.

Hur känns det att börja blogga på ELLE?

– ASKUL! Jag har funderat länge på att börja blogga och nu under min graviditet fann jag supervärdefullt sällskap i allt jag och kroppen var med om genom andras bloggar. Jag känner lite att jag vill ge tillbaka och är väldigt glad att få bli en del av ELLE där alla mina favoritbloggar finns.

Vad kommer vi få läsa om på din blogg?

– Ska försöka behandla den som en dagbok någon klippt låset på. Vara så transparent jag bara kan när jag vet att fler har tillgång till orden, blandat både jobb och livet i stort. Det sitter ju på så många sätt ihop och jag tycker själv det ska bli spännande att se om det går att spåra en färdig låt genom bloggen, alltså om det i efterhand går att se när vissa ämnen börjar återkomma för att tillslut formas till drygt tre minuter pop.

Vilka är tre ämnen som ligger dig varmt om hjärtat?

– Feminism och antidiskriminering, människor och vikten av att vi tar hand om varandra, musik. Det va fler än tre, va?

När är du som mest inspirerad?

– På en riktigt bra konsert. För det påminner mig om hur mycket jag älskar att vara där uppe på scenen själv. Hjärnan zoonar ut och går på högvarv med låtidéer att en dag få dela med min publik.

Topp tre favoritlåtar någonsin?

Gimme shelter (Rolling Stones), Lump Sum (Bon Iver)… nej, det är för jobbigt att välja bara TRE! Slänger in Seven Daffodils (The Tarriers) OM jag också får säga att jag älskar väldigt, väldigt många fler låtar.

Vad vill du säga till alla, som precis som du, är nyblivna mammor?

– Grattis älskade finaste!!! Nu börjar det liksom om, du har ingen aning. Ingen annan heller så ta alla råd med en nypa salt, var snäll mot dig själv och försiktiga med varandra. Ps. förstår du hur mäktig du är?!

Vad är något de flesta inte vet om dig?

– Att jag älskar att sortera saker i genomskinliga plastbackar. Känslan när man får klistra på lilla etiketten som förklarar innehållet och liksom ”bocka av”… *dregel dregel*.

Nämn tre roliga saker du har på gång just nu!

– Det som ligger och lurar runt hörnet just nu är min sommarturné som sätter igång 14 juni i Kramfors och avslutas 7 september i Stockholm. Den längtar jag verkligen efter att få komma igång med. Att vi dessutom ska göra detta som värsta familjegrejen känns som en ny nivå av drömmighet. Så ska jag också börja preppa för att bygga studio i sommarstugan.

Tre råd du vill ge dina bloggläsare?

1. Lita på magkänslan. Även om det kan bli fel med den också är det roligare att se tillbaka på failures man gjorde helhjärtat, än sånna man hela vägen kände skulle bli så. 2.Det finns inga genombrottsgig” sa en av de mäktigaste kvinnorna jag vet, då chef på jazzklubben Fasching och så är det. Du måste göra jobbet, vilket också gör allt man lyckas med så jäkla mycket mäktigare. 3. Läs aldrig mail och välj ”markera som oläst” för att svara sen istället. För åh nej, kompis, du kommer inte att svara sen.

Du hittar Linneas blogg på linneahenriksson.elle.se >

Läs mer:

Nicole Falciani – ny bloggare på elle.se!

Sofia Wood – ny bloggare på ELLE.se!

ELLEs Nora Kourkis: Så var det att lägga mejk på Bella Hadid