Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Linnea Henrikssons bästa vintertips

10 nov, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Linnea henrikssons vintertips
Inspiration, mys och harmoni är allt vi vill ha just nu. Artisten och ELLE-profilen Linnea Henriksson delar med sig av sina bästa tips för vintern.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Avkopplingen

– Mörkret och kylan gör allt lite långsammare och det finns ro att ta in och reflektera. Bo in mig i soffan under en ullfilt. Dricka Earl Grey Special från Tea House på Götgatsbacken i Stockholm, en av mitt livs mest nostalgiska smaker, med två händer. Med mina händer har jag också börjat dreja. Japp, kulturtanten i mig ler stort med sitt röda läppstift på tänderna. Otroligt avkopplande att bara sitta där och låta leran bli en lagom symmetrisk sak. Annars kolla serier, som Mare of Easttown. Annars slappnar jag mest av vid havet. Doften av tång och koskit som finns i Ugglarp, Halland, och de hårda vindarna mot kinden. Svårslaget.

Inspirationen

– Min inspiration kommer främst av andra människor och på vintern är det extra viktigt att fylla på med energi. Sitta på fik och bara titta på människor. Gå på restaurang. Soldaten Svejk på Östgötagatan i Stockholm är ett ställe jag alltid längtar till för myllret –och deras schnitzel. Sen är peppen (och skräcken) stor inför den nya Sex and the City-säsongen. Carrie och Aidan är mina eviga go to-personer när det gäller heartbreaks (Ghost Town – säsong 4, avsnitt 5) när mitt eget förhållande är ”för bra” för hjärta/smärta-rimmen. Annars inspireras jag på Instagram. Konstnären @smaklos, artisten @harrystyles och tångdykaren @vagrat_tang är tre favoriter.

Annons

Gåvorna

Jag har alltid älskat att ge bort upplevelser med saker som får representera det vi ska göra tillsammans senare. En flaska vin i väntan på lyxlivet på Ästad vingård. En flaska sjöpung (som flytande umami, kanske det coolaste som finns) att lära sig laga mat med tills vi ses på middag. Ett loppisfynd att fresta aptiten med inför roadtrippen till Kalmar och vintagebutiken Folks interiör. En mössa till stundande kallbad. En rökmaskin för alla fester och mästerskapshäng.

Drömmarna

Jag har alltid älskat att drömma mig bort. Det finurliga med drömmar är att mycket av nöjet sker bara när man tänker på dem. Under pandemin har drömmarna betytt mycket. De förvandlade saknad till längtan och fick tiden att kännas värdefull ändå. Drömmarna om en ny skiva. Kommande turnéer och kravallstaketet som ska klättras på. Drömmen om en egen studio och alla småprojekt som blivit möjliga med sommarstugan. Alla glas vin med vänner, Runes första fotbollsmatch, tågluffen i Europa. Jag drömmer om att få gå på konsert med pappa. Dricka öl i Köpenhamn med mamma. Prata om livet med mormor. Alla de där stunderna, stora som små. Jag drömmer om att få fira dem allihop!

Se också: Isabella Löwengrip om hemligheterna i nya boken IsabellaBrand logo
Se också: Isabella Löwengrip om hemligheterna i nya boken Isabella
Annons