Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Könsneutrala barnnamn inspirerade av kändisarna

28 sep, 2022 
AvEmma Castman
Könsneutrala barnnamn inspirerade av kändisarna
James, Mason och Sunday är tre exempel på vackra unisexnamn som några av kändisarna i Hollywood valt att döpa sina barn till. Spana in fler exempel här och låt dig inspireras!
Annons
10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnenBrand logo
10 av de mest annorlunda kändisbarnnamnen

Föräldrarsajten The Bump sammanställer varje år en lista med barnnamn som de tror kommer öka i popularitet kommande tid – och när de presenterade sin senaste rapport var det bland annat könsneutrala namn i topp.

"De senaste åren har vi till exempel sett ett ökat intresse för könsneutrala bebisnamn samt unika bebisnamn", sa Nehal Aggarwal, redaktör på The Bump, till HuffPost i samband med att trendspaningen publicerades.

Unisexnamn i Hollywood

Även kändisarna har anammat trenden med könsneutrala barnnamn. Vi tänker till exempel på familjen Kardashian-Jenner som valt att döpa sina små till bland annat North, True och Psalm – tre vackra och unika namn som passar lika bra till pojkar som till flickor.

Annons

Nedan listar vi exempel på stjärnor som gett sina barn fina unisexnamn – perfekt som inspiration om du går i väntans tider!

James Reynolds

James Reynolds

Blake Lively och Ryan Reynolds döpte sitt första barn till James – och anledningen till att det blev just det namnet är väldigt fin. I en intervju med Mr. Porter har Ryan berättat att han hade en väldigt komplicerade relation till sin pappa, som hette James, men att Blake hjälpte dem att försonas. Detta ledde till att de valde att ge sin förstfödda dotter samma namn.

Annons

"Min pappa dog strax efter att min dotter föddes, men han fick träffa henne, vilket gör mig glad.”, sa Ryan till Mr. Porter.

Mason Disick

Mason Disick

Mason har varit ett populärt könsneutralt namn ett tag – och kanske är det Kourtney Kardashian och Scott Disick som har bidragit till hajpen? När de fick sitt första barn 2009 var det nämligen namnet de valde till sin son.

"När jag började titta på bebisnamn var Mason det enda jag gillade", sa Kourtney i en intervju.

Raddix Madden

Raddix Madden

Cameron Diaz och Benji Madden överraskade minst sagt världen när de gick ut med att de blivit föräldrar i januari 2020. De höll graviditeten hemlig och avslöjade bebislyckan på Instagram först när det lilla livet kommit till världen. I samma inlägg gick de även ut med dotterns namn – Raddix Chloe Wildflower Madden.

Annons

”Vi är så glada, välsignade och tacksamma att börja nya decenniet genom att berätta om födseln av vår dotter, Raddix Madden. Hon har omedelbart fångat våra hjärtan och fulländat vår familj”, skrev de bland annat.

Saint West

Saint West

Enligt uppgifter ska Kim Kardashian och Kanye West valt att döpa sitt andra barn till Saint på grund av Kardashians svåra graviditet. Det är som att kalla barnet "en välsignelse", förklarade källan.

Parets samtliga barn har könsneutrala namn: North, Chicago och Psalm.

Sunday Rose Kidman Urban

Sunday Rose Kidman Urban

Sist men inte minst, Nicole Kidman och Keith Urban – som ska ha fått hjälp av sina familjer i valet av barnnamn. Det var i juni 2008 som parets första gemensamma barn kom till världen, dottern Sunday Rose.

Annons

"Jag har läst en del om Sunday Reed och hennes man John – hon var en nyckelfaktor inom konsten runt seklets början," berättade Nicole Kidmans pappa, Antony, i samband med Sundays födelse, enligt People.

Artikelinspiration: Glamour

Foto: TT

Annons