Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Så packar du kabinväskan – och 8 fina väskor till resan

15 nov, 2021 
AvCecilia Persson
Louis Vuitton Cruise 2020
En smart packning är närmare än vad du tror. Vi guidar dig till hur du packar handbagaget på bästa sätt och har dessutom samlat 8 fina köp som alla låter dig resa i stil.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nu när världen sakta men säkert börjar öppna upp igen så innebär det också att vi återigen kan resa i större utsträckning, både inom och utanför Sveriges gränser. Oavsett om du planerar att ta flyget, bilen, bussen eller det mer klimatvänliga tåget så är en kabinväska på hjul ett bra val. Förutom att du naturligtvis slipper bära på din packning, utan istället kan dra den efter eller bredvid dig, så är den också lättare att hantera. Du kan lättare få plats med den i bilens trånga bagageutrymme, eller ha den på hyllan ovanför dig på tåget, flyget eller bussen, istället för att checka in den.

Tillsammans med bland annat Emma Stone och Michelle Williams besökte Louis Vuitton-ambassadören Alicia Vikander modehusets Cruise Collection-visning för 2020 som hölls på flygplatsen JFK i New York (överst) – och även annars reser hon med tidlöst LV-bagage.

Hur mycket får handbagage väga?

De flesta flygbolagen har satt en maxvikt på 8 till 10 kilo för handbagage. Även om det sällan sker att flygbolagen väger väskan för att kontrollera vikten på samma sätt som med den incheckade väskan så är det ett hett tips att hålla dig till ungefär den vikten.

Annons

Hur stort handbagage får man ha?

Den tillåtna storleken på handbagaget varierar mellan olika flygbolag. Enligt IATA som många flygbolag är anslutna till är de rekommenderade maxmåtten: 56 cm lång, 45 cm bred och 25 cm djup, men hos till exempel Ryanair får handbagaget inte vara större än 55 x 40 x 20 centimeter. Med andra ord bör du alltså dubbelkolla vad som gäller för just det bolag som du ska flyga med.

Hur mycket handbagage får man ha?

Om villkoret för din flygresa är att du får ha ett handbagage så brukar det oftast innebära att du kan ha en kabinväska på hjul eller en väska i motsvarande storlek, samt en "personlig tillhörighet". Den personliga tillhörigheten kan till exempel vara en liten handväska, en liten ryggsäck eller en datorväska. Även detta varierar dock mellan olika flygbolag, så se till att ta reda på vad just det flygbolag som du ska åka med har för regler.

Snygga och praktiska kabinväskor

Det finns många kabinväskor på marknaden som är både snygga, slittåliga och smart designade. Vi har samlat de bästa handbagagen på hjul som både håller stilen och är enkla att packa i.

Annons

Kabinväska, Delsey

En lyxig kabinväska i en sofistikerad brun färg med ljusbruna detaljer i läderimitation på handtaget och runtom väskan. Väskan har fyra hjul och med sitt mått på 55 x 40 x 20 centimeter är den tillåten som handbagage hos de flesta flygbolagen. Den har ett TSA-godkänt lås som innebär att du kan låsa väskan men som amerikanska tullen enkelt kan öppna själva, utan att ha sönder väskan, vid en eventuell kontroll. Dessutom kommer den med tillhörande tvätt- och skopåsar som underlättar packningen. ANNONS Läs mer och köp väskan här.

kabinväska från delsey
Klicka på bilden för att komma direkt till kabinväskan.

Kabinväska, Globe-trotter

Ett riktigt lyxigt val är den här kabinväskan, som är går i en ljus off-white nyans med ljusrosa detaljer i läder. Den har en design inspirerad av 1920-talet som påminner om en koffert, och stängs med ett guldfärgat lås. ANNONS Läs mer och köp väskan här.

Annons
kabinväska från Globe-Trotter
Klicka på bilden för att komma direkt till kabinväskan.

Hård kabinväska, Samsonite

Den här svarta väskan från Samsonite är både snygg och tålig. Den har en "kurvig" design som gör den extra stöttålig, dubbla dragkedjor och ett TSA-godkänt lås. Dessutom har den en integrerad USB-port där du kan koppla in din egen powerbank och sedan ladda dina elektronikprylar direkt "från" väskan! Väskan finns i flera färger, ANNONS läs mer och köp den här.

svart kabinväska från Samsonite
Klicka på bilden för att komma direkt till kabinväskan.

Kabinväska, Louis Vuitton

Den perfekta kabinväskan! Louis Vuittons ikoniska Pégase Légère pryds av modehusets klassiska rutmönstrade canvas och har vackra detaljer i ljust läder. Väskan kan låsas med vackra lås på dragkedjorna och har flera fack i olika storlekar. ANNONS Läs mer och köp väskan här.

Annons
kabinväska från Louis Vuitton
Klicka på bilden för att komma direkt till kabinväskan.

Kabinväska, Epic

Den här svarta kabinväskan med hårt skal är tillverkad i polypropen och är bland annat utrustad med en extra tålig vattenresistent dragkedja. Den har också ett foder som kan tas loss och tvättas – perfekt om något råkar läcka i väskan! ANNONS Läs mer och köp väskan, som finns i olika färger, här.

kabinväska från Epic
Klicka på bilden för att komma direkt till kabinväskan.

Kabinväska, Day Et

Satsa på dansk design med den här ljusgrå väskan med logga och snyggt mönster framtill. Den har fyra hjul, TSA-godkänt lås och en insida med fack och remmar som hjälper dig att hålla innehållet på plats. ANNONS Läs mer och köp väskan här.

Annons
kabinväska från Day Et
Klicka på bilden för att komma direkt till kabinväskan.

Kabinväska, Rimowa

Tidlös och klassisk design, det står den här stålgrå kabinväskan från Rimowa för. Denhar fyra hjul, är gjord i slittålig räfflad aluminium och stängs med ett TSA-godkänt kodlås. ANNONS Läs mer och köp väskan här.

kabinväska från Rimowa
Klicka på bilden för att komma direkt till kabinväskan.

Kabinväska, Eastpak

En kabinväska för dig som föredrar ett mjukare material istället för ett hårt skal. Den här svarta väskan har fyra hjul, många olika fack, flera handtag och kommer med en tillhörande tvättpåse. ANNONS Läs mer och köp väskan här.

Annons
kabinväska från East Pak
Klicka på bilden för att komma direkt till kabinväskan.

Vad får man inte ha i handbagage?

Förutom uppenbara saker som explosiva, brandfarliga eller andra farliga ämnen så får du inte heller ha med vätskor i förpackningar som rymmer över 100 milliliter.

Reseförpackning till skönhetsprodukter, Lyko

Satsa på mindre förpackningar i resestorlek som du kan fylla på med dina egna skönhetsprodukter! Det här travel set:et från Lyko innehåller två flaskor, två burkar och en pumpflaska som du till exempel kan ha schampo, balsam, tvål och krämer i under resan. Alla dessa förpackningar rymmer mindre än 100 milliliter vilket gör att de går bra att ta med ombord på flyget. ANNONS Läs mer och köp resesetet här.

Annons
travel kit från Lyko
Klicka på bilden för att komma direkt till resekitet.

Skönhetsprodukter i travel size, Molton Brown

Du kan såklart också satsa på ett färdigt set så att du inte själv behöver stå och hälla över produkter! Det här lyxiga resekitet kommer från Molton Brown och innehåller schampo, balsam, duschtvål, body lotion och handkräm. De kommer i en transparent väska med dragkedja i återvunnen plast som stoppar eventuellt läckage och där du enkelt ser vad du har i den. Perfekt att återanvända med dina andra produkter när dessa tagit slut! ANNONS Läs mer och köp setet här.

Annons
travel kit från Molton Brown
Klicka på bilden för att komma direkt till resekitet.

Schampokaka och balsamkaka, Foamie

Det finns ett enkelt knep för att slippa oroa dig för förpackningar som kan vara för stora eller läcker – och det stavas schampo- och balsamkakor! På samma sätt som en fast tvål fungerar lika bra som en flytande så fungerar det faktiskt lika bra att använda skönhetsprodukter i fast form för såväl hår som kropp. De här schampo- och balsamkakorna kommer från Foamie, som har produkter för såväl hår som ansikte – och till och med en silverschampovariant! ANNONS Läs mer och köp schampokakan här. Balsamkakan ANNONS finns här och silverschampokakan ANNONS hittar du här.

Annons
schampokaka och balsamkaka från Foamie
Klicka på bilden för att komma direkt till schampokakan.

Se mer:

Så får du ekonomin att gå ihop i julBrand logo
Så får du ekonomin att gå ihop i jul
Annons