Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

12 smarta (och snygga!) teknikprylar vi inte kan vara utan

14 apr, 2021 
AvCecilia Persson
smart teknik hemteknik
Smart teknik underlättar vardagen, och det skadar inte om sakerna även är snygga nog att få ligga framme. Vi har listat teknikprylarna vi vill tipsa vidare om!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oavsett om du tänker att du har ett teknikintresse eller inte så är tekniska prylar en stor och viktig del av vardagen för många av oss, inte minst i form av smartphonen. Men det finns fler tekniska uppfinningar och hemelektronik som underlättar för oss i vardagen på många olika sätt.

streetstyle från Milanos modevecka

12 must haves inom hemelektronik

Perfekta att unna dig själv, eller varför inte inspireras av listan om du funderar på vad du ska ge bort i present till någon som står dig nära?

1. Luftfuktare

Under vinterhalvåret är det inte bara huden som lider av den torra inomhusluften. Vi är många som känner av effekten av den torra luften på olika sätt, för att inte tala om våra växter. Om de börjar se väldigt ledsna ut kan det alltså vara dags att ta sig en titt på luftfuktigheten i ditt hem och kanske investera i en luftfuktare. Idag finns det många diskreta modeller som smälter in bra i hemmet.

Annons
luftfuktare från beurer

Den här vita varianten kommer från Beurer och har tre olika lägen, ett nattläge samt timer. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Här hittar du fler snygga luftfuktare!

2. Smartklocka och aktivitetsarmband

Från att bara ha visat tiden så har armbandsuret idag en helt annan roll. I och med att klockan är med oss hela dagarna så kan den också ge oss mycket information om oss själva och vår vardag; perfekt i en tid när vi vill veta allt om allt, oavsett om det handlar om sömn eller motion.

fitbit aktivitetsarmband

Det här aktivitetsarmbandet från Fitbit har upp till tio dagars batteritid och en stilren design. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

3. Steamer

Från att ha varit förbehållen stylister, visual merchandisers och andra professionella så har steamern fått en plats i allt fler hem. Och vi förstår varför! Alla gillar väl skrynkelfria plagg, eller hemtextilier som gardiner för den delen, samtidigt som det är ett projekt att ta fram både strykjärn och strykbräda. Med steamern får du enkelt bort skrynklor och andra ojämnheter och du kan dessutom använda dem för att fräscha upp plagg och ta bort både lukt och lätt smuts.

blå steamer från steamery

Den här snygga blå varianten från Steamery finns i flera olika färger. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

4. Bluetooth-högtalare

En bärbar högtalare med Bluetooth är ett måste under varma sommardagar i parken eller på stranden. Och du behöver faktiskt inte ens lämna hemmet för att ha användning för den – om du gillar att dansa loss i duschen så är en liten högtalare perfekt att ha med in i badrummet

marshall bluetooth-högtalare

Den här retroinspirerade nyheten kommer från Marshall. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

5. Massageredskap

Hur härligt det än är att komma iväg och få massage av någon annan så älskar vi att vi numera kan ta hand om ömma muskler hemma själv. Det finns många hjälpmedel på marknaden, inte minst foamrollers, men vi skulle ändå säga att en elektrisk variant ger mer effekt på kortare tid.

Annons
massagepistol

Den här massagepistolen från Gymstick har tre olika lägen och hela fem olika massagehuvuden för att uppfylla olika behov. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

tens

Tens-apparater används bland annat inom vården och går ut på att små plattor fästs på huden och skickar svag ström, något som många gravida använder sig av både innan och under förlossningen. Just den här varianten kommer från Beuer. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

6. Trådlösa hörlurar

För några år sedan kändes helt trådlösa hörlurar, så kallade true wireless, avlägset, men nu kan vi knappt föreställa oss att vi någonsin skulle gå tillbaka till hörlurar med sladd. När du är ute och går, lagar mat eller är på gymmet – oavsett aktivitet så älskar vi att inte längre fastna i sladdar och uppleva det där rycket i öronen när sladden fastnat i dörrhantaget du precis gick förbi (de som vet, de vet).

airpods

AirPods från Apple är de mest populära. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
svarta true wireless trådlösa hörlurar från sudio

Om du föredrar andra varianter så kan du spana in de här brusreduserande trådlösa hörlurarna från svenska Sudio. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

7. Snygg timer

snygg svart kökstimer från eva solo

En snygg kökstimer kan vid första anblick kännas onödigt, men du förtjänar bättre än att hålla på och fippla med mobilen varje gång du ska koka pasta. Välj en variant som passar in med din inredning och som blir en snygg detalj i ditt kök. Den här svarta med en överdel i ek kommer från Eva Solo. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

8. Kalluftsfläkt

Nu har du chansen att göra dig själv en tjänst och vara lite förutseende det här året (och många år framöver). De senaste somrarna har värmeböljor nått Sverige under några få, eller många, dagar – och som en följd har fläktarna i butikerna sålt slut gång på gång. Genom att införskaffa en redan nu, som du kan ha under många år framöver, slipper du jakten i sommar och kan sippa vidare på din Aperol Spritz i soffan i en fläktande bris. Vi lovar att du kommer tacka dig själv!

kalluftsfläkt torngläkt från princess

Den här tornfläkten från Princess är inte bara snygg att ha framme och lätt att stoppa undan på vintern med sin avlånga form – den kyler dessutom luften, har timer och styrs enkelt genom en app. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

9. Powerbank

Ja, en "vanlig" sommar kan kännas otroligt avlägsen, men det kommer en dag då vi får umgås tillsammans igen i stora grupper i parker, och faktiskt till och med resa utomlands. Nu när vi sällan är långt från hemmet har vi nära till mobilladdaren, men det kommer en tid (vi lovar!) där vi kanske till och med reser ut i världen igen – och plötsligt står där med bara några procent batteri kvar på mobilen. En powerbank är med andra ord ett måste när vi får hitta på roliga saker igen (vi hoppas att det är snart!).

bärbar högtalare med inbyggd power bank

Varför inte slå två flugor i en smäll? Den här bärbara högtalaren från Fresh 'n Rebel har en inbyggd powerbank. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

10. Noppborttagare

Steamern som vi nämnde tidigare är faktiskt inte det enda sättet att snabbt fräscha upp plagg som man skulle kunna tro har gjort sitt. Ett skäl till att vi upplever plagg som slitna och förbrukade är att de har noppor, men det är faktiskt riktigt enkelt att ta bort noppor på allt från jackor till t-shirts och tröjor.

svart noppborttagare

Den här snygga noppborttagaren från Steamery har en batteritid på hela fem timmar och laddas med USB. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

11. Cykelhjälm

Vi älskar att susa fram på cykeln längs gator och i naturen och nu under pandemin har den blivit extra välanvänd. I fåfängans namn är det dock lätt att skippa hjälmen när vi "bara" ska cykla en liten bit eller lovar oss själva att cykla försiktigt, men vi vet ju att olyckan tyvärr kan vara framme när som helst. Med andra ord är cykelhjälmen ett måste – och nu finns det dessutom riktigt smarta varianter.

Annons
hövding 3 cykelhjälm airbag

Det svenska företaget Hövding grundades av två svenska kvinnor och leder vägen med en airbag-teknik som var helt banbrytande när den kom ut på den svenska marknaden. Nu finns ännu en uppdaterad variant av Hövdings cykelhjälm ute. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

12. En bra plattång

Under året som gått har håret fått en välbehövlig vila från värmeverktyg, men då och då känner vi faktiskt för att både klä upp oss och styla oss till tänderna. Med en bra plattång kan du platta håret (såklart) men också skapa snygga vågiga lockar. Ett multiverktyg som både underlättar vardagen och ger dig en mindre pryl att förvara hemma, med andra ord!

Annons

Ghd:s populära plattång värms upp på bara 25 sekunder, har en lång sladd och stänger av sig själv efter en halvtimme, så att du inte behöver fundera över om du lämnade den på. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Så semestrar du coronasäkert i sommarBrand logo
Så semestrar du coronasäkert i sommar

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons