Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Stilrena luftfuktare och diffusers till ditt hem

19 jan, 2021 
AvVilma Nordell
Luftfuktare och diffusers
Luftfuktare och diffusers blir allt mer populära i hemmet. De bidrar till en bättre luftfuktighet och sprider en behaglig doft med eteriska oljor. Spana in 11 stiliga varianter och fördelarna med att ha en hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Skapa en härlig atmosfär i ditt hem genom att använda dig av en luftfuktare eller diffuser tillsammans med eteriska oljor. Nedan har vi samlat 11 stiliga val till hemmet och reder ut varför de är så härliga att ha hemma. Kanske hittar du en ny favorit!

Varför ska man ha en luftfuktare hemma?

Det finns många hälsofördelar med en en luftfuktare, särskilt under vinterhalvåret. Minska risken för spruckna läppar, torrt hår, torra ögon, slemhinnor och luftvägar. En luftfuktare bidrar till att rena luften och förbättra inomhusklimatet, den passar även perfekt för dem med astma och andningssvårigheter. Även växter och möbler trivs bättre med högre luftfuktighet, möbler håller sig fina längre.

En luftfuktare producerar ånga som absorberas i luften med hjälp av vatten som fylls på. För att förhindra bakterier måste de rengöras regelbunden.

Vad är skillnaden på luftfuktare och diffuser?

En luftfuktare används i första hand för att öka luftfuktigheten hemma. En diffuser är en doftspridare och har till exempel en doftsvamp att droppa eteriska oljor i för att sprida en härlig doft i hemmet. Vissa luftfuktare fungerar även som en diffuser.

Annons

11 diffusers och luftfuktare till hemmet:

Vi har valt ut 11 stiliga luftfuktare och diffusers som ökar luftfuktigheten hemma och sprider en härlig dot.

diffuser hay

Stilren diffuser från HAY är en kombination av modern design som möter en antik ritual med brinnande oljor för att skapa din favoritdoft. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
luftfuktare philips

Andas lättare med hjälp av Philips luftfuktare i 2000-serien. Med förångningstekniken NanoCloud sprids 99 procent färre bakterier jämfört med ledande ultraljudsluftfuktare. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

diffuser meds

En diffuser från Beurer med mikrofin ultraljudsdimma med färgskiftande LED-ljus. Lämplig för rum upp till 20 kvadratmeter. Den är tillverkad av porslin och äkta bambu, är tyst och energibesparande. Du enkelt sprida dina favoritdofter i den omgivande luften. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

Luftfuktare med ultraljudteknik för rum upp till 25 kvadratmeter. Den gör av med upp till 2,2 deciliter vatten per timme från Beurer. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

En diffuser för små utrymmen på upp till 5 kvadratmeter med två olika nivåer på fläkt. Den ingår sju doftfria pads i papper som du kan doftsätta med din favorit av eteriska doftolja eller annan doftolja från Serene House. Finns i fler färger, du hittar den här (reklamlänk).

Annons
luftfuktare hace

En luftfuktare från Hace med otrolig kapacitet, utvecklad för att klara av stora och utrymmen. PCMH45 avger upp till 45 liter vatten per dygn och har en slangslutning för direkt vattenpåfyllning. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

diffuser serene house

En stilren diffuser från Serene House som är rekommenderad upp till 15-35 kvadratmeter. Den varar upp till sju timmar och med automatisk avstängning när vattnet är slut. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
luftfuktare aroma house

En luftfuktare och diffuser i trä från Aroma Home. Den ger upp till fem timmars lukt, låter inte och går på vatten som stängs av automatiskt när det är slut. Du hittar den här (reklamlänk).

diffuser

En diffuser som reducerar luftburna bakterier när du använder eteriska oljor. Rekommenderad till rum upp till 10-35 kvadratmeter och den varar upp till 5 timmar med intervall upp till 10 timmar från från Serene House. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons

En luftfuktare med låg risk för brännskador från varmt vatten eller varm ånga . En rund och minimalistisk design gör rengöringen enkel från Philips. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

luftfuktre cdon

En stilren liten luftfuktare med kontinuerlig luftspridning och automatisk avstängning efter 4 timmar, finns även i grått från Cdon. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Foto: TT

LÄS MER:

18 fina serveringsvagnar och drinkvagnar som som ger en lyxig touch

Trendiga fåtöljer och sittpuffar – i naturmaterial och fina val

17 fina kuddar och filtar som uppdaterar soffan

Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilenBrand logo
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons