Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Här är 12 saker du aldrig (!) ska göra i baren enligt personalen

25 aug, 2022 
AvElin Jonsson
bartenders öppnar upp
Efter flera intervjuer med olika bartenders kan vi nu presentera den perfekta vett och etikett-guiden till alla som hänger på krogen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärntecken

Efter att Metro UK intervjuat flertalet bartenders i England står det klart vad man ska och inte ska göra när man står i akt att beställa lite drinks. Vi har sammanställt de allra viktigaste no-nos:en. Nedan följer därför en utmärkt guide för hur man som vanligt folk bör bete sig i baren!

Så här beter man sig bara inte i baren!

1, Vifta inte med betaltkortet, i dagsläget betalar de flesta med kort så det är inget rafflande och heller inget som imponerar på någon!

2, Var inte fööör komplicerad...

3, ...men var inte heller för generell. Undvik fraser som ”överraska mig”, eller ”vad rekommenderar du?”. Bartenders blir dock superglada om du kan förklara vad du gillar! Gillar du syrligt, rom, fruktigt eller beskt – förklara det om du inte är helt på det klara vad du suktar efter.

Annons

4, Beställ inte en drink i taget, utan radda istället upp hela beställningen på en gång – så kan bartendern bestämma i vilken ordning drinkarna ska skakas och blandas.

5, Stå inte och dräll! Har du beställt, betalat och fått det du ville ha – gå då tillbaka till din plats.

6, Undvik komplicerade beställningar en kvart innan stängning. Beställ helt enkelt inte en svårmixad cocktail klockan tjugo i tre...

7, Berätta inte för bartendern hur denna ska göra sitt jobb – undvik därför helst att komma med synpunkter på hur drinken ska göras. Människan bakom disken är ett proffs. S å k l a r t kan du komma med önskemål. Vill du ha en specifik whisky i din whisky sour – säg det!

8, Du har väl Swish? Ett big no no är att lägga en megabeställning – och sedan splitta på köpet och betala individuellt. Bartenders goes bananas!

9, Är baren fullproppad med folk? Är kön en mil lång? Var då så snäll och undvik att beställa en superkomplicerad drink. Såklart får du beställa vad du vill, men ha gärna lite koll på din (törstiga) omgivning.

Annons

10, Ifrågasätt inte spritmängden i din drink. Bad du om en fyra i din Gin och tonic? Då får vi lita på att du fick just en fyra i din Gin och tonic!

11, Nej, nej, nej! Man får verkligen inte vissla, knäppa med fingrarna eller ropa för att få uppmärksamhet när man står och väntar på sin tur i barkön. Det är helt enkelt strängt förbjudet. Visa hänsyn och var trevlig.

12, Säg inte att du vill ha ”samma som förra gången” eller ”det vanliga”, barpersonalen har ju troligtvis serverat flera gäster under dagen. Det går helt enkelt inte att ha koll på alla.

Drick med motta!

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons