Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Lista: Gravidprodukter som gör livet lite lyxigare

20 okt, 2022 
Gravidprodukter som gör livet lite lyxigare
En lista på saker och plagg som gör gravidlivet lite lyxigare? Ja, tack! Spana in de här personliga tipsen – på allt från mammatights och sköna underkläder, till de bästa gravidjeansen, hjälpmedlen och beautyprodukterna – som underlättar för dig som väntar barn!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Gravid? Grattis! För att underlätta för dig med en växande mage har vi samlat produkter, prylar och plagg som du behöver (eller kanske inte behöver behöver), men som gör livet som gravid lite enklare – och mycket lyxigare! Så att du kan sluta störa dig på dålig sömn, stramande hud, saker som skär in och annat som drar ner välmåendet. Kort sagt, så att du kan fokusera mer på att njuta medan du bakar din bebis!

Tipsen är personligt utvalda, testade och har syfte att inspirera till en lite härligare graviditet.

Skönaste gravidkudden och skedsällskapet

bbhugme gravidkudde tips

För vissa personer är gravidkuddar en onödig sak, för andra är de räddaren i nöden för sömnen. Jag tillhör den senare skaran och min gravidkudde från Bbhugme var den första gravidprylen jag köpte. Och i efterhand önskar jag nästan att jag köpt den tidigare – vi pratar för flera år sedan alltså innan jag ens hade en tanke på att någon gång vara gravid.

Annons

Som en mag- och sidosovare har jag alltid sovit med en vanlig kudde som stöd mellan benen och skedkompis, och den här kudden var verkligen en game changer. Kudden på 150 centimeter är utvecklad i Norge av tre kvinnliga kiropraktorer. Den ger ett skönt stöd när jag sover på sidan, halvt på mage och går även att lägga under knäna när jag väl ligger på rygg. Den är också extremt behaglig att ha bakom huvudet i soffan när man kollar på tv, eller bakom huvudet i sängen när man ligger och läser (eller scrollar TikTok). Jag använder den också som stöd bakom ryggen under helgfrukosten i sängen.

Den långa kudden passar dessutom som amningskudde (så du behöver inte köpa en till sen). Och är du en inbiten magsovare, som saknar ställningen på grund av en växande gravidmage, kan kudden formas som en donut, med hål för magen, så att du kan sova som du vill utan att ligga på bebisen.

Anpassningsbara GRAVIDTRÄNINGSTIGHTS och gravidtröja

Träningstights Nike materinity, gravidtights Nike

Jag ska erkänna att jag inte är något stort fan av gravidkläder, och min plan har varit att hålla mig borta från speciellt framtagna mammaplagg så långt det bara går. Men medan magen blivit allt större har jag dock börjat förstå vitsen med gravidkläder, till och med när det kommer till plagg som tights.

Annons

För bara något år sedan lanserade Nike sin första Maternity-kollektion och de här tightsen med hög (och nedvikbar) midja är både mjuka och anpassningsbara till den växande magen. Vik ner kanten så mycket (eller lite) du känner dig bekväm med, eller vik inte ner den alls och den täcker och stöttar hela magen. Tack vare det mjuka materialet och strechiga linningen kan jag tänka mig att tightsen fungerar bra även efter en graviditet. Perfekt om du, som jag, inte vill investera i kläder för bara några månader.

Gravidtröja Nike maternity

Ett annat plagg från samma kollektion är den här tröjan, som passar lika bra till och från gymmet, som på promenaden eller myset hemma. Tröjan har en delad fåll, som gör att tröjan kan anpassa sig efter en växande mage samt amning. Den är också vändbar, vilket gör att du kan välja att ha den öppna detaljen på ryggen istället.

Annons

Jag köpte tröjan innan min mage framträdde och jag kan därför säga att den fungerar lika bra även utan en gravidmage. En gravidtröja som inte skriker gravidtröja och som du kan använda under hela graviditeten, under amning och efteråt. Perfekt.

Snygga (ja, snygga!) gravidjeans

Gravidjeans Ilouity

Som sagt, gravidkläder är inte min melodi och när det är kallt och blött ute (hej svensk höst och vinter) är kanske inte flowiga klänningar och fina sommarkjolar något alternativ att klä sin gravida mage i. Så vad är då kvar? Mjukisbyxor, resårplagg och tights? Helst inte, va. I alla fall inte för jämnan. Jag vet inte hur mycket tid jag lagt åt att scrolla olika nätbutiker efter snygga gravidbyxor, och jag kan säga att det inte varit lätt.

Annons

Det här problemet var något som denimfantasterna Fanny Herngren Rosén och Asli Tunhammar också upplevde under sina respektive graviditeter – och det var efter detta som de grundade jeansmärket Ilouity. Med målet att ingen kvinna ska behöva sänka sin standard bara för att hon väntar barn, och att hon fortfarande ska kunna klä och känna sig som sig själv trots graviditet, skapar de jeans som ser ut som jeans, men som har komforten och stödet man eftersträvar med ett gravidplagg. Jeansen kommer i flera olika modeller och tvättar, mina personliga favoriter är 02 Flare-modellen.

Knipträning på ett nytt sätt

Elvie training, knipövning, app

Knipövningar. Detta nödvändiga ont, som faktiskt alla kvinnor bör ägna sig åt, inte bara som gravid eller efter en förlossning. En stark bäckenbotten gör inte bara att du kan hålla upp det enorma tryck som en växande bebis för med sig. Starka muskler gör också att du kan slippa urinläckage och njuta mer av sex, för att nämna några fördelar. Så hur gör man knipövningar roligt då? Det är här Elvie training kommer in i bilden.

Annons

Den lilla turkosa kniptränaren hjälper dig träna musklerna du inte ser med hjälp av en app och fem minuters långa träningspass. Appen visualiserar knipen i realtid, vilket gör det mer konkret att faktiskt förstå vad det är man gör – och om man gör rätt. Tack vare feedback i realtid får man hjälp att knipa korrekt, vilket är superviktigt då hela 30 procent av alla kvinnor som gör knipövningar pressar nedåt istället för uppåt, och det kan leda till skador.

Själva programmet känns nästan som ett mobilspel och den lilla diamanten i bild visualiserar bäckenbottenrörelserna medan du kniper olika "banor" med fokus på bland annat styrka, snabbhet och uthållighet. Du kan enkelt tracka dina framsteg, vilket uppskattas!

De perfekta (och mjukaste!) vardagstightsen

Svarta tights med fickor, vardagstights, Lululemon

Tights är ett bra go to-plagg under graviditeten och vissa modeller är minst lika fina som vardagsplagg även om du inte vill köra all in på den sportiga looken. Efter att ha googlat sönder efter de bästa gravidtightsen kom jag in på Lululemons populära Align-serie och nu när jag köpt mig ett eget par kan jag inte annat än hålla med alla hyllningar jag läst.

Annons

Align-tightsen är inga gravidtights, men är så pass stretchiga (och perfekt höga i midjan) att de ger ett bekvämt och mjukt stöd åt en växande mage. De hasar inte ner oavsett rörelse, inga sömmar skär in och materialet (som beskrivs som "buttery") är verkligen av det mjukaste laget. Tightsen ska inte kännas att bära och det stämmer verkligen.

Modellen finns i flera olika längder, med eller utan fickor. Jag tog min vanliga storlek och planerar att använda dem även efter graviditeten – om de fortfarande håller efter allt flitigt användande!

Kroppsolja för växande gravidmagar (och andra delar)

Weleda kroppsolja, gravidmage

Hud som stramar är vanligt när magen (och andra kroppsdelar) växer. Kroppsolja av något slag är att rekommendera och den här oljan från Weleda är speciellt framtagen för just gravida och ska smörjas på mage, lår, rumpa och bröst, ja där det stramar och växer lite extra, helt enkelt.

Annons

Doften är citrusaktig och ingenting för den med känslig näsa, även om denna olja är långt ifrån så starkt doftande som andra havandeskapsoljor jag testat. Den går in i huden så mycket som en kroppsolja kan göra.

Bellybutter för gravida

Burt's bees mama belly butter

Om du inte älskar den oljiga känslan (ärligt talat gör inte jag det heller) så är ett tips att smöra ovan nämnda kroppsdelar med den här krämen istället. Mama Bee Belly Butter från Burt's Bees går in smidigt i huden och luktar absolut ingenting, och känslan av smörj består även när det gått en hel dag.

Själv använder jag både krämen från Burt's och oljan från Weleda, beroende på hur länge jag kan låta den torka in innan kläderna åker på (samt om jag vill lukta annat än olja, till exempel på jobbet).

Behå som inte känns

Sloggi zero feel bralette

Obekväma behåar och ömmande och växande bröst går inte hand i hand och redan från början blev jag nästan som allergisk mot bygelmodeller. Sloggis Zero feel-serie känns verkligen noll, precis som namnet antyder. Sömlösa, bygellösa, etikettlösa och mjuka – med support – gör att jag ibland glömmer att jag ens bär behå. Favoritmodellerna är braletten Zero feel flow, samt Zero feel lace 2.0, som är lagom sportiga till utseendet.

Är du mer en spetstjej kan jag rekommendera den relativt nylanserade braletten från Lace laboratory. Gjord i samma material som deras bekväma trosor (och ingen bygel här heller!) är den otroligt bekväm och strechig, vilket gör att den generöst anpassar sig till både växande bröst och omkrets!

Har du fler bra tips på saker som gör gravid- eller mammalivet lite lyxigare? Hit me up!

VIDEO: Barnnamn inspirerade av älskade tonårsserier:

Se barnnamnen inspirerade av tonårsserierna vi älskade på 00-taletBrand logo
Se barnnamnen inspirerade av tonårsserierna vi älskade på 00-talet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons