Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Uppgradera fredagsmyset! 7 tips som garanterat kommer att förgylla kvällen

01 nov, 2018 
AvMaja Söderström Hjelm
Fredagsmys behöver inte alltid betyda chips, streamingtjänst och mjukisbyxor. I samarbete med Coca Cola light® ger vi tips på hur du maxar mysfaktorn i höst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. GÖR EGNA BAO BUNS!

Få saker må vara så associerat med fredagsmyset som just tacos. Men vore det inte härligt att testa på ett nytt komplement till den traditionella tacon? Vårt tips: gör egna bao bröd! Bao är ångat bröd som härstammar från Vietnam vars lena smak passar perfekt till intensiva smaker och saftiga fyllningar. Pulled pork, tonfisk eller dina vegetariska favoriter – you name it.

2. FÅ TILL DE PERFEKTA SMÖRPOPCORNEN

Jakten på de perfekta smörpopcornen är för många en resa utan tillfredställande slut. Eller? Det finns faktiskt några gyllene regler för hur du lyckas med popcornen i en kastrull.

Annons

– Se till att använda exakt hälften olja och hälften smör, de gör nämligen att popcornen blir lika stora som vid oljepoppning – samtidigt som de får den härliga smörsmaken.

– Stäng av plattan helt precis innan det poppar som mest – detta för att minimera risken för att popcornen bränns eller inte blir poppade.

– Använd en stor skål för dina popcorn för att förenkla skakandet. Skaka bunken i cirkulära rörelser så att saltet fördelar sig över alla popcornen.

– Sist men inte minst: Förvara oanvända majskorn i en tillsluten påse eller glasburk så att de inte torkar ut.

3. HEMMABIO

Hur ofta ser man egentligen en riktigt bra film nuförtiden? Som konsekvens av det enorma utbudet av kvalitetsserier på streamingtjänsterna är det inte så konstigt att filmerna lätt hamnar i skymundan. Så, variera och ta dig an den där filmen du alltid velat se! Släck ner, bunkra upp med kuddar och dyk in i filmens värld för en kväll.

Annons

4. DEKORERA MERA!

De flesta har inte energin att sätta igång ett omfattade dukningsprojekt när man anländer dödstrött efter en lång arbetsdag. Något som oftast slutar i ett ogenomtänkt virrvarr av olika skålar, bestick och avsaknad av dekoration. Så varför inte göra det enkelt för sig och fixa en fin dukning kvällen innan? Ta fram finporslinet och styr upp en riktigt härlig middagsdukning innan du lägger dig på torsdagen.

5. CHARKISAR ÄR DE NYA CHIPSEN

Chips och dipp kommer alltid vara chips och dipp. Men om vi ska vara helt ärliga är de inte alltid det mest kulinariska alternativet. Ta en tur till närmsta charkdisk på vägen hem och plocka ut några härliga ostar och charkuterier att servera efter middagen. Lyxigt, härligt och Instagramvänligt.

Annons

6. MUSIKQUIZA!

Sällskapspel i all ära, ett musikquiz är och förblir den ultimata stämningshöjaren oavsett sammanhang. Förbered ett quiz under veckan (eller sno någon av Spotifys) och överraska middagssällskapet. Och du, försök att vara lite kreativ och varva olika teman:

– Spela intron från tv-serier eller filmer

– Spela tre olika låtar och låt sällskapet hitta den röda tråden

– Spela en låt och stoppa mitt i – låt sedan deltagarna fortsätta sjunga där låten stannar.

7. PIMPA LÄSKEN

Läsken är för många ett givet inslag under fredagsmyset. Med det sagt, skippa de säkra korten och var lite kreativ! Gör en bål i sann 90-talsanda, en alkoholfri sangria eller pröva en helt ny läsk!

Annons

Tips! Testa en läskande nyhet till fredagsmyset – Coca-Cola light Exotic Mango! Servera väl kyld med 2/3 is.

Läs mer om nyheten här.

Annons