Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Fem memoarer att bunkra upp inför ledigheten

23 nov, 2023 
AvRebecca Jardsdotter
Julia Fox, Britney Spears eller Paris Hilton? Kom närmare några av vår tids största stjärnor genom deras egna berättelser om kärlek, trauma och framgång.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Carrie Bradshaws mest ikoniska looksBrand logo
Carrie Bradshaws mest ikoniska looks

Lediga dagar är på intåg! Det är dags att säkerställa vinterläsningen – och göra sitt val bland det gångna årets mest omtalade memoarer.

The Woman in Me av Britney Spears

När Britney Spears tar till orda, efter x antal år i förmyndarskap, gör hon det minst sagt med råge. I memoaren tas läsaren från uppväxten i södern och den första känslan av kändisskap vidare till direkt superstjärnestatus – och det extremt publika förhållandet med Justin Timberlake. Här skildras också hur hon framför smattrande kamerablixtar går från ung tonåring till vuxen kvinna och de skakande åren av förmyndarskap. Över de 250 sidorna delar Britney med sig av hennes turbulenta liv av toppar och dalar och landar slutligen i nuet, som en numera fri kvinna, levandes sitt liv efter egna villkor.

Annons

The Woman in Me

Boken The Woman in Me av Britney Spears
Köp boken här.ReklamlänkReklamlänk/Adlibris

Down the Drain av Julia Fox

Före den 22:a januari 2022 var det inte många utanför New York-kretsar som hade koll på den brunhåriga modeexcentrikern vi numera väl känner till som Julia Fox. Efter att ha synts med Kanye West (som hans första officiella dejt efter uppbrottet med Kim K) blev Fox snabbt viralt omnämnd som it-girl, placerades på front row och hissades och dissades av blickarna som fullkomligt kastades över henne. Memoaren Down the Drain presenterar den verkliga personen bakom det oftast starkt grafiska ögonsminket och berättar en chockerande historia om en kvinnas orubbliga beslutsamhet att först och främst överleva, men också att uppnå sina drömmar.

Annons

Down the Drain

Boken Down the Drain av Julia Fox
Köp boken här.ReklamlänkReklamlänk/Adlibris

Pageboy av Elliot Page

Efter att filmen Juno haft premiär i slutet av 2007 blev Elliot Page, då Ellen Page, Juno med hela världen. Samtidigt som stjärnglasen växer runtomkring blir den privata sfären allt mindre, och pressen på vem skådespelaren egentligen är fortsatte att öka. Den karriär som varit en flykt bort, in i en magisk värld, förändrads plötsligt till en mardröm när Hollywood blir en plats av övergrepp och ifrågasättanden i ett samhälle som ser det binära som något givet. Pageboy är en detaljerad skildring av skådespelarbranschen, av sex, kärlek och trauma, och Ellens väg till att våga bli Elliot.

Annons

Pageboy

Boken Pageboy av Elliot Page
Köp boken här.ReklamlänkReklamlönk/Adlibris

Paris: the Memoir av Paris Hilton

”I came of age during the most turbulent pop culture period ever”, skriver Paris Hilton i inledningen av hennes memoarer. Och turbulent verkar vara helt rätt ord för miljardärdotterns liv när läsaren får en knivskarp inblick däri. I början av 00-talet lär omvärlden känna Paris Hilton utifrån skvallerblaskor och tv-inslag där sena klubbnätter och rykten om droginnehav blandas med Juicy Couture-set och chihuahuan Tinkerbell. I boken beskriver Paris hur den mediala versionen av henne själv blir något att konstant upprätthålla – för vad finns egentligen kvar när garden faller? Läsaren får en blottande inblick i bardomens ADHD och tonårens traumatiska hårda uppfostringsläger, vad som krävts för att läka och ta sig vidare, och hur hon idag lever lycklig som mamma, DJ och entreprenör – trots sår i bagaget.

Annons

Paris: The Memoir

Boken Paris: The Memoir av Paris Hilton
Köp boken här.ReklamlänkReklamlänk/Adlibris

Pretty Boys Are Poisonous av Megan Fox

Det kanske inte är en renodlad memoar, men poesin som Megan Fox skriver i Pretty Boys Are Poisonous är garanterat ett sätt att lära känna Jennifer’s Body-stjärnan bättre. Genom 80 dikter dissekerar Fox teman kring hur vi ändrar oss själva för att passa den vi älskar, även om det betyder att förlora en del av sig själv. ”My freedom lives in these pages, and I hope that my words can inspire others to take back their happiness and their identity by using their voice to illuminate what's been buried, but not forgotten, in the darkness”, skriver Megan.

Pretty Boys are Poisonous

Boken Pretty Boys are Poisonous av Megan Fox
Köp boken här.ReklamlänkReklamlänk/Adlibris

Foto: TT

Annons