Enkel (och nyttig) chiapudding med grönt smoothietäcke

Uppdatera den trendiga chiapuddingen med ett härligt grönt lager fullpackat av antioxidanter och med smak av sommar.
26 maj, 2016

Chiapuddingen är en trendfrukost som är här för att stanna. Fiberladdad, proteinrik, hälsosam och god. Kan det ens bli bättre? Javisst! Maxa antioxidanterna i form av ett grönt smoothietäcke av avokado, spirulina och mynta och toppa med bipollen, nötter och bär så får du en supernyttig frukost som håller dig mätt – och belåten – länge.

LÄS OCKSÅ: CHIAPUDDING – 8 RECEPT ATT SPARA (OCH ÄTA UPP!)

Du behöver:

2 personer

1,5 dl mandelmjölk

5 msk chiafrön

1 dl blåbär

Gröna smoothielagret:

½ mogen avokado (skuren i kuber)

½ tsk spirulinapulver

3-4 blad färsk mynta

½ tsk bipollen

1 tsk raw agavesirap

0,5 dl mandelmjölk

Färska blåbär, nötter och myntablad för garnering

Gör så här:

1. Lägg blåbär, mandelmjölk och agavesirap i en blender och mixa.

2. Häll över blandningen i en skål och tillsätt chiafröna. Blanda, ställ åt sidan och låt svälla i cirka 30 minuter.

3. Lägg över puddingen i två portionsstora burkar eller skålar.

4. Häll alla ingredienser till det gröna smoothielagret i en mixer och blanda tills du får en krämig konsistens.

5. Häll smoothieblandningen över chiapuddingen och garnera med blåbär, nötter och bipollen.

LÄS OCKSÅ: 4 SÄTT ATT GÖRA GOD (OCH NYTTIG) CHIAPUDDINGGLASS

Recept och foto: The Awesome Green