Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Enkel (och nyttig) chiapudding med grönt smoothietäcke

26 maj, 2016 
Uppdatera den trendiga chiapuddingen med ett härligt grönt lager fullpackat av antioxidanter och med smak av sommar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chiapuddingen är en trendfrukost som är här för att stanna. Fiberladdad, proteinrik, hälsosam och god. Kan det ens bli bättre? Javisst! Maxa antioxidanterna i form av ett grönt smoothietäcke av avokado, spirulina och mynta och toppa med bipollen, nötter och bär så får du en supernyttig frukost som håller dig mätt – och belåten – länge.

LÄS OCKSÅ: CHIAPUDDING – 8 RECEPT ATT SPARA (OCH ÄTA UPP!)

Du behöver:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2 personer

1,5 dl mandelmjölk

5 msk chiafrön

1 dl blåbär

Gröna smoothielagret:

½ mogen avokado (skuren i kuber)

½ tsk spirulinapulver

3-4 blad färsk mynta

½ tsk bipollen

1 tsk raw agavesirap

0,5 dl mandelmjölk

Färska blåbär, nötter och myntablad för garnering

Gör så här:

1. Lägg blåbär, mandelmjölk och agavesirap i en blender och mixa.

2. Häll över blandningen i en skål och tillsätt chiafröna. Blanda, ställ åt sidan och låt svälla i cirka 30 minuter.

3. Lägg över puddingen i två portionsstora burkar eller skålar.

4. Häll alla ingredienser till det gröna smoothielagret i en mixer och blanda tills du får en krämig konsistens.

5. Häll smoothieblandningen över chiapuddingen och garnera med blåbär, nötter och bipollen.

LÄS OCKSÅ: 4 SÄTT ATT GÖRA GOD (OCH NYTTIG) CHIAPUDDINGGLASS

Recept och foto: The Awesome Green

Annons