Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Det kommer hända med drottning Elizabeths hundar efter hennes död

12 sep, 2022 
drottning elizabeth och två corgis
Drottning Elizabeth sörjs av en hel värld och när hon gick bort den 8 september efterlämnade hon inte bara sin familj, utan också sina fyra hundar. Många undrar nu vad som kommer hända med Muick, Sandy, Candy och Lissy.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom årenBrand logo
Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren

Drottning Elizabeth var en sann djurvän och hela livet ackompanjerades hon av hundar, oftast en eller flera corgis.

När hon gick bort den den 8 september efterlämnade hon, förutom sin kungliga familj, även fyra av sina kära hundar. Två av rasen Welsh corgi pembroke, med namnen Muick och Sandy, den äldre dorgin Candy (dorgi är en mix mellan tax och corgi), samt cocker spanieln Lissy.

Det händer med drottning Elizabeths hundar efter hennes död

Många har undrat vad som kommer hända med dem efter drottningens död – och nu står det klart att åtminstone två av dem har fått en ny familj.

Annons

Enligt en källa till NBC News kommer Muick och Sandy flytta in hos hennes son, prins Andrew.

– Drottningens corgis ska bo med prins Andrews och hertiginnan av York, i deras hem i Windsor, Royal Lodge, säger källan.

– Det var Sarah, hertiginnan av York, som hittade valparna som prins Andrew gav i present till drottningen.

Två corgis flyttar in hos prins Andrew och hertiginnan Sarah

Sarah, som har döttrarna tillika prinsessorna Beatrice och Eugenie tillsammans med prins Andrew, bor kvar tillsammans med prinsen, trots att de varit skilda sedan 1996. Enligt källan ska hertiginnan ha kommit bra överens med drottningen även efter skilsmässan, mycket tack vare deras gemensamma intressen för hundar och ridning.

– Hon fortsatte sin vänskap med drottningen genom att rasta hundarna och umgås.

Drottning Elizabeth som barn med sina hundar

Framtiden för dorgin Candy och cocker spanieln Lissy är fortfarande oviss, men enligt Ingrid Seward, som författat flera böcker om kungligheter, är det mest troligt att hundarna kommer hamna hos någon i familjen.

Annons

Drottning Elizabeth fick hundarna i present

När drottning Elizabeths make, prins Philip insjuknade i början av 2021, gav prins Andrew henne corgin Muick och en dorgi vid namn Fergus, för att muntra upp henne. I april gick prins Philip bort och en månad senare dog även Fergus, som bara hann bli fem månader. I juni samma år gav därför prinsen henne en till hund, corgin Sandy. I början av 2022 fick hon även den prisbelönta cocker spaniel-hunden Lissy, som är döpt efter drottningen själv.

Annons
Drottning elizabeth med corgi

Drottningen har ägt över 30 corgis

Under alla sin år på tronen har drottning Elizabeth haft fler än 30 corgis, många av dem härstammar från hennes första corgi Susan, som drottningen fick i 18-årspresent 1944, enligt Buckingham Palace.

Hundarna har också parats med taxar, för att skapa rasen dorgi. En av taxarna som parats med drottningens corgis var Pipkin, som var drottningens syster, prinsessan Margarets hund.

Drottning Elizabeth och prinsessan Margaret med corgi
Drottning Elizabeth och systern, prinsessan Margaret.
Annons

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons