Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Det här är Kate och Williams nya titlar efter drottningens död

09 sep, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
William och Kate
Nu när drottning Elizabeth II har gått ur tiden kommer rollerna i det brittiska hovet att stuvas om.
Det här blir prins William och Kate Middletons nya titlar.
Annons

I torsdagskväll kom det sorgliga beskedet att drottning Elizabeth II gått bort, 96 år gammal. Hon satt 70 år på tronen, vilket gör att hon var den regent som suttit längst i Storbritanniens historia.

Hennes son och efterträdare, kung Charles III, utlyste under fredagen landssorg som kommer sträcka sig till sju dagar efter begravningen.

Den tidigare prinsen är inte den enda som får en ny titel efter Elizabeths död. Hans fru Camilla, tidigare hertiginna av Cornwall, blir ”queen consort”, eller drottninggemål.

Se också: Drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom årenBrand logo
Se också: Drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren

Tar över Charles och Camillas titlar

Dessutom har drottningens barnbarn prins William och hans fru Kate Middleton fått nya titlar. De uppdateras från hertig och hertiginna av Cambridge till hertig och hertiginna av Cornwall och Cambridge.

Annons

De har redan hunnit uppdatera sina sociala medier och använder sig nu av just hertig och hertiginna av Cornwall och Cambridge som användarnamn.

Paret väntas också ta över kung Charles och Camillas titlar som prins och prinsessa av Wales. William är nu tronarvinge. Men titeln övergår inte automatiskt, utan kungen måste bevilja det hela.

De kan också få fler titlar, som earl och grevinna av Chester. Dessutom blir Kate hertiginna av Rothesay i Skottland, en titel som tidigare tillhörde Camilla.

Kungens första ord om Elizabeths död

Det var under torsdagen som det brittiska hovet meddelade att drottningens tillstånd försämrats.

”Drottningens läkare är oroade över hennes majestäts hälsa och har rekommenderat att hon hålls under medicinsk uppsikt”, skrev Buckingham palace i ett pressmeddelande.

Och senare under kvällen, klockan 19.30 svensk tid, kom dödsbeskedet.

”Drottningen dog fridfullt på Balmoral under eftermiddagen”, skrev hovet i ett uttalande och forsätter:

”Den tillträdande kungen och drottningen kommer att stanna på Balmoral i kväll och kommer att återvända till London i morgon.”

Charles gav också ett uttalande under kvällen.

”Vi sörjer djupt bortgången av en uppskattad suverän och en mycket älskad moder. Under den här perioden av sorg och förändring kommer min familj och jag att tröstas och upprätthållas av vår kunskap om den respekt och djupa tillgivenhet som drottningen åtnjöt så brett”, sade han.

Se också: Drottning Elizabeth II är dödBrand logo
Se också: Drottning Elizabeth II är död

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons